Linda en Jaco Hoogerbrugge. Foto: Wil van Balen
Linda en Jaco Hoogerbrugge. Foto: Wil van Balen Foto: Wil van Balen
Ondernemer in Beeld

HD Auto Fiets opent 1 april haar deuren

Algemeen 1.440 keer gelezen

Hellevoetsluis - Linda en Jaco hebben al 33 jaar ervaring met automotive en fietsen. Eerst 23 jaar als medewerkers bij Halfords en al bijna 10 jaar als franchisers ook bij Halfords. De winkel is een begrip in Hellevoetsluis. Veel vakkennis, een goede service en altijd klantvriendelijk. Nu is het tijd om hun eigen koers te gaan varen. 

Met een krachtig assortiment en de vertrouwde service in hun bekende pand. Op maandag 1 april opent HD Auto Fiets haar deuren. Het belooft een feestelijke opening te worden met koffie en gebak. Tijdens de openingsweek kunnen klanten genieten van messcherpe aanbiedingen.

Het begin
Jaco komt uit Vlaardingen en Linda uit Rotterdam-Zuid. Ze leerden elkaar kennen in filiaal Halfords Superstore Rotterdam-Zuid. Linda kan er mooi over vertellen. “We werkten samen in de Superstore, een groot pand met een auto- en fietswerkplaats. Tegen de regels in kregen we verkering. In die tijd mocht dat helemaal niet. Er waren strenge regels dat je als personeel geen relatie mocht hebben met elkaar. In het begin was dat allemaal nog een beetje stiekem”, vertelt ze lachend. “Er was maar 1 automonteur die ervan wist. Hij is later nog getuige geweest bij ons huwelijk. We hebben nog steeds contact. Dat zijn wel leuke dingen.

Carrière
Toen we getrouwd waren is Jaco in Schiedam en Vlaardingen in filialen van Halfords gaan werken. In die tijd opende ik, als bedrijfsleider, een nieuw filiaal in Den Haag en later nog een nieuw filiaal op het Alexandrium. Jaco werd later district manager van verschillende filialen, ik was toen weer terug op Zuid. Jaco is 26 jaar geleden terecht gekomen bij Halfords Hellevoetsluis. Wij woonden hier in de buurt en de regels over relaties tussen collega’s golden niet meer. Ik kon toen ook in Hellevoetsluis gaan werken. Tien jaar geleden hebben wij de winkel overgenomen van Halfords en werden we franchisers.”

Een eigen naam
Voor ons is nu de tijd gekomen om op eigen naam verder te gaan. We hebben een bepaalde passie die niet helemaal meer bij Halfords past. We hebben bijvoorbeeld een passie voor een breed assortiment fietsen. Met een nieuwe naam kunnen we zelf beslissen wat er wel en niet in ons assortiment zit. Ook willen we de looks en de sfeer veranderen. Met modernere kleuren en een mooie indeling van de winkel. Helemaal naar onze eigen smaak. Sommige dingen willen we gewoon anders doen, op onze eigen manier. Ik denk dat we dat heel goed kunnen zonder Halfords.”

De openingsweek
In de openingsweek zijn er ruim 50 spectaculaire aanbiedingen, zo is er een omafiets voor €279,- en zijn er diverse acties op elektrische fietsen met als openingsstunt een e-bike voor €899,-. Linda: “Op dit moment zijn we bijna 24 uur per dag bezig met de voorbereidingen. Schilderen doen we bijvoorbeeld op zondag omdat we de winkel willen open houden. Komende zondag gaat de laatste lik verf op de gevel. De hele openingsweek is er koffie met wat lekkers erbij. We maken er gewoon een feestje van. We vinden het heel belangrijk dat mensen zich welkom voelen. We hebben een grote kring met vaste klanten, dat is erg fijn. We zijn ervan overtuigd dat we hier nog een hele fijne toekomst zullen hebben.”

HD Auto Fiets
Struytse Hoeck 90
0181-311332

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant