Afbeelding

Vogelexcursie per tractor en huifkar door de Scheelhoek

Actueel 416 keer gelezen

Zin in een avontuurlijke tocht door een natuurgebied dat normaal gesproken niet toegankelijk is? Ga dan mee met de huifkartocht op zaterdag 7 juni. Met tractor en huifkar gaan we het pad van natuurgebied de Scheelhoek (Goeree) op. Aan de ene kant zie je het weidse Haringvliet. Op eilandjes is het daar in het voorjaar een drukte van jewelste met vogels. Sterns en meeuwen broeden er met honderden paren.

Maar ook kluten, brandganzen en plevieren. Aan de andere kant het even weidse binnendijkse rietmoeras. Rietzangers, karekieten, blauwborsten zingen er om het hardst. Bruine kiekendieven hangen boven het riet. Het gegak van ganzen is niet van de lucht! Neem vooral de verrekijker mee!

Aanmelden
De excursie start om 10 uur bij de parkeerplaats van de werkschuur van Natuurmonumenten, ca. 400 meter vóór restaurant Berrisz in Stellendam. Rond 12 uur bent u weer terug. Als u mee wilt, is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit kan bij VVV Ouddorp aan Zee, telefoon (0187) 68 17 89 of via de website van Natuurmonumenten, www.natuurmonumenten.nl/agenda. De kosten van de excursie bedragen voor leden van Natuurmonumenten € 6,00 (neem de ledenpas mee!), voor niet-leden € 9,00 en voor kinderen tot en met 12 jaar € 3,00.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant