foto: Jan de Roon
foto: Jan de Roon

Bewonder de lepelaars in Quackjeswater

Actueel 448 keer gelezen

Op enkele eilanden in het Quackjeswater broeden naast blauwe reigers, aalscholvers en kleine zilverreigers ook al jaren lepelaars. Op zaterdag 19 april organiseert Natuurmonumenten een excursie naar het Quackjeswater met speciale aandacht voor deze lepelaars.

Zij keerden, na hun overwintering in Afrika en het Middellandse Zeegebied, in de loop van maart terug naar onder andere Nederland om een nest te bouwen en hun jongen groot te brengen. U kunt ze bewonderen! Om 10:00 uur vertrekt de gids vanaf de parkeerplaats Duindijk, ter hoogte van Duinweg 23 in Hellevoetsluis. Hij vertelt u over de lepelaars en al het andere natuurschoon in dit natuurgebied. Trek stevige wandelschoenen aan! Een verrekijker is ook erg handig.

Aanmelden
Vooraf aanmelden voor de lepelaarexcursie is noodzakelijk. Dit kan via de website van Natuurmonumenten, www.natuurmonumenten.nl/agenda of telefonisch bij VVV Zuid-Hollandse Eilanden, 0181-472 662. De kosten van de excursie bedragen voor leden € 4,00 (neem de ledenpas mee!), voor niet leden € 7,00 en voor kinderen t/m 12 jaar € 2,00

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant