Afbeelding

Handballers Helius mentaal niet opgewassen tegen HWC

Actueel 215 keer gelezen

De handballers van Helius hadden vooraf goede hoop om de punten tegen het Vlaardingse HWC, gelet op het gelijkspel in de heenwedstrijd, in eigen huis te houden. Welnu, de Hellevoeters leden in De Fazant een blamerende nederlaag: 27-37 (10-17). Een groot excuus was het zware verlies van Bas van den Heuvel. De ervaren topscoorder van Helius moest er al na vijf minuten spelen af met een ernstige knieblessure.

‘We begonnen goed, maar met het wegvallen van Bas zag het er ineens anders uit, gingen de koppies hangen en was er niemand die de ploeg op sleeptouw kon nemen. Bas is een belangrijke pion, dus is het te hopen dat hij snel weer fit is. Daarbij komt dat veel schoten op paal en lat eindigden en dan merk je weer dat deze jonge ploeg het mentaal moeilijk heeft. Positief vond ik dat de ploeg wel is blijven werken,’ aldus Bouke Troost. Pascal Haak begon op de bank, maar na twintig minuten spelen mocht hij, toen het verschil al gemaakt was, opdraven. De getergde Haak zou 11 keer scoren. Helius zakte in de landelijke klasse D naar de achtste plaats. De mannen van Helius spelen aanstaande zondag om 14.40 uur in De Fazant de degradatiewedstrijd tegen Delta Sport. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
Helius (mannen): Laurens Luyendijk (20. Rijnoud Bestebreurtje, 31. Luyendijk); Bas van den Heuvel (1 keer), Daan Struik (4 keer), Jeffrey Prins (1 keer), Nick Hovenkamp (1 keer), Yannick Zwaan (5 keer), Pascal Haak (11 keer), Erik Haak (1 keer), Jasper Lukezen (3 keer).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant