Helius stunt tegen titelkandidaat WPK/Westlandia

Sport 72 keer gelezen

De handballers van Helius hebben zichzelf overtroffen door de uitwedstrijd tegen titelkandidaat WPK/Westlandia met een 24-25 (10-13) overwinning af te sluiten. De Hellevoeters zijn daarmee in de landelijke hoofdklasse D opgeklommen naar een zevende plaats. ‘We hebben net zoveel fouten gemaakt als in voorgaande wedstrijden, maar met dit verschil dat de koppies niet zijn gaan hangen, maar de spelers de ruggen hebben gerecht en zijn blijven knokken tot aan het laatste fluitsignaal,’ complimenteerde de trotse coach Bouke Troost zijn spelers.

‘Het geloof was er en de arbeid voor elkaar, geweldig.’ Helius zette in De Pijl, het mekka van het Westlandse handbal, vanaf de eerste minuut brutaal de druk op de Naaldwijkse ketel. Na tien minuten spelen leidden de bezoekers met 4-6 en bouwden die marge tot aan de rust uit tot 10-13. ‘Westlandia stond een week eerder met een marge van zeven punten achter en wonnen de wedstrijd, dus heb ik de spelers erop gewezen volledig bij de les te blijven.’ De spelers konden echter niet voorkomen dat de Westlanders de plooien na tien minuten spelen weer hadden glad gestreken: 14-14. ‘Wij maakten in die periode slechts één doelpunt en dat is natuurlijk te weinig.’ Doch Helius bleef knokken, bleef de gelijke van Westlandia, maar bij 22-25 sloeg het in de zinderende wedstrijd genadeloos en tot ieders verbazing verrassend met drie bressen hard toe: 22-25. De thuisclub kwam in de laatste minuten opzetten met een offensieve verdediging, Helius stond op instorten, maar mede door het uitstekende keeperswerk van Laurens Luyendijk heeft het de voorsprong weten te behouden. ‘Het was ongelooflijk spannend, maar de spelers hebben nu laten zien om te kunnen gaan met de fouten. Dat is een kwestie van ouder worden, ervaring opdoen. Het resultaat is buiten verwachting, want eerdere ontmoetingen gingen met 41-25, 40-27 en 37-30 verloren. We hebben uit die wedstrijden lering getrokken en verdedigend ons voordeel uit die partijen gehaald.’ De mannen van Helius spelen aanstaande zondag om 14.40 uur in De Fazant tegen Hellas 3. ‘Dat wordt weer een moeilijke opgave, die we met de juiste instelling weer tot een goed einde kunnen brengen,’ aldus Bouke Troost. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
Helius (mannen): Laurens Luyendijk (31. Rijnoud Bestebreurtje, 50. Luyendijk): Bas van den Heuvel (11 keer), Daan Struik (3 keer), Jeffrey Prins, Nick Hovenkamp, Yannick Zwaan (2 keer), Pascal Haak (4 keer), Erik Haak (4 keer), Tijmen Bestebreurtje (1 keer).