Afbeelding

Vrijwilligers aanmoedigingsprijs voor handbalvereniging Helius

Actueel 100 keer gelezen

Hellevoetsluis kent vele enthousiaste vrijwilligers! Wethouder Evert Taal reikte de prijzen uit tijdens de geslaagde vrijwilligers dag op zaterdag 7 december. Onder de genomineerden bekende organisaties: De kinderboerderij Kerkestee, lichtschip Noordhinder, de Volksuniversiteit en handbalvereniging Helius

Uitreiking
Een jury, bestaande uit Rob Kokshoorn (IOB), Jeanine Kuijpers (Push), Leo Blok (Groot Hellevoet), Anneke Lagendijk (VVB) en Marieke de Lange (Gemeente) bogen zich over de moeilijke taak te bepalen aan welke organisatie de Vrijwilligers Aanmoedigingsprijs voor Hellevoetse vrijwilligersorganisaties zou moeten worden uitgereikt. Wethouder Evert Taal: “Zij verdienen onze bijzondere waardering. Bij sportverenigingen, scholen, verzorgingshuizen, musea en natuurorganisaties zetten vrijwilligers hun beste beentje voor. Zij zijn het waar de samenleving op steunt. Zonder vrijwilligers geen goede samenleving. Daarnaast is het heel belangrijk om vrijwilligers te werven en te houden. Daarom is er steun vanuit de gemeente.” De prijs ging naar handbalvereniging Helius, typerend voor de vele sportverenigingen, waar elke week trainers coaches, scheidsrechters en kantinebeheerders in de weer zijn voor hun vereniging. Voor elke organisatie was er een attentie en een beeldje, vergezeld door een bon, gesteund door de Rabobank. Hieronder de genomineerden op een rij:

Handbalvereniging Helius
Het gehanteerde draaiboek voor de vrijwilligers is een uitstekend initiatief, waardoor de taken op een sportvereniging op een prettige en gemotiveerde manier ook werkelijk worden uitgevoerd. Het jaarlijks terugkerende schoolhandbaltoernooi en deelname aan de kennismakingslessen voor de scholen zijn voorbeelden van de vele maatschappelijk georganiseerde activiteiten.

Kinderboerderij
De Kinderboerderij is actief en heeft het afgelopen jaar veel bereikt. Een nieuw hek werd onlangs gerealiseerd, het dak van de stal wordt momenteel aangepakt en de jaarlijkse kerstmarkt op zondag 8 december was weer een succes. De kinderboerderij organiseert peuterochtenden en alles met hulp van vele vrijwilligers.

Lichtschip Noordhinder
Dit jaar is het 50 jaar geleden dat Lichtschip 12 in bedrijf werd gesteld. Ter gelegenheid hiervan heeft de Noordhinder een speciale postzegel laten vervaardigen. Er werd weer het noodzakelijk onderhoud gepleegd en vele bezoekers de weg wisten hun weg te vinden naar het Lichtschip. Voor het tweede jaar is er 14 december het ‘Lichtjesschip’. Activiteiten die zonder de vrijwilligers niet mogelijk zouden zijn.

Volksuniversiteit
De Volksuniversiteit kent een lange geschiedenis. Al meer dan honderd jaar zorgen zij ervoor dat iedereen, ongeacht achtergrond, betaalbaar en met plezier kan blijven leren. Ook hier worden veel vrijwilligers ingezet bij de activiteiten en de cursussen. De VU zit in zwaar weer, maar vecht zich terug door nieuwe initiatieven zoals het Ipadcafe op zondag en het Repaircafe op maandagmiddag. “Hoewel de leden nog moeten stemmen, zijn er plannen om na 10 jaar samenwonen en samenwerken met de ‘Bieb’ nu met hen samen te gaan. Een noodzakelijk initiatief om sterker uit de strijd te komen.” aldus de voorzitter.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant