Afbeelding
Foto: BVNL

Wethouder Sormaz wordt ‘running-mate’ Provinciale Statenverkiezingen

Algemeen 703 keer gelezen

Voorne aan Zee - BVNL lijsttrekker Zuid Holland Kieskring Rotterdam en Dordrecht  Peter van der Velden wordt voor de Provinciale Statenverkiezingen gesteund door de onlangs geïnstalleerde wethouder voor Voorne aan Zee Tatjana Sormaz.

Sormaz, voorheen fractievoorzitter voor BVNL in Capelle aan de IJssel, kreeg 17 stemmen voor en 14 tegen bij haar benoeming als wethouder op 16 januari 2023. Voor de gemeente Voorne aan Zee heeft zij Jeugd en jongeren, Onderwijs, Werk en inkomen, Externe dienstverlening in de portefeuille. Peter van der Velden kwam 2018 voor de PVV in de gemeenteraad van Nissewaard. Van der Velden besloot mei 2022 zijn functie als lid van de gemeenteraad van Nissewaard neer te leggen, toen hij te horen kreeg dat er bedreigingen in zijn richting waren gedaan. 

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 26 januari hekelde wethouder Sormaz een artikel uit het AD waarin te lezen was dat zij het wethouderschap mogelijk zou opgeven als zij gedeputeerde voor de provincie zou kunnen worden na de verkiezingen van 15 maart. Dit deed de kersverse wethouder af als een ‘broodje aap verhaal’ en gaf aan dat zij geenszins van plan is uit Voorne aan Zee te vertrekken.

Van der Velden: “Deze komende verkiezingen gaan ergens over, de gekozen statenleden kiezen gezamenlijk de eerste kamer. Maar ook gaat de provincie over het plaatsen van windmolens, statushouders en is de provincie Zuid Holland al begonnen met het onteigenen van boerenland. Veel niet-elite partijen zien het nu als de kans om de gevestigde orde een gevoelige klap te bezorgen. Volgens de laatste peilingen staan de regeringspartijen op een nieuw dieptepunt in de staten. We hebben onze eerste wethouder van BVNL in Zuid Holland, nu willen we een gedeputeerde. In Zuid Holland willen we met een ijzersterke lijst 3 zetels halen en met BVNL als spil in een realistisch rechts bestuur.”

“Wij willen dat het beleid van Zuid Holland rigoureus wordt gewijzigd, er is geen stikstofprobleem, de onteigening van boeren moet stoppen, en het dwingen van gemeenten om het plaatsen van windmolens en dit jaar 10 keer zoveel statushouders in Zuid Holland moet nu stoppen” zo beweert Van der Velden. Hij is ervan overtuigd dat BVNL de oplossing kan bieden voor deze problemen. “Met BVNL willen wij bruggen slaan en een realistisch beleid opzetten in Zuid Holland wat goed is voor onze Boeren, onze Burgers en onze Ondernemers”, eindigt hij zijn betoog.

Uit de krant