Steeds meer mensen weten de Ontbijtclub te vinden. Onder het genot van het lekkere ontbijtje kon deze keer iedereen in gesprek met burgemeester Milène Junius.
Steeds meer mensen weten de Ontbijtclub te vinden. Onder het genot van het lekkere ontbijtje kon deze keer iedereen in gesprek met burgemeester Milène Junius.

Burgemeester schuift aan bij de Ontbijtclub in het Cultuurhuis

Algemeen 473 keer gelezen

Hellevoetsluis - Burgemeester Milène Junius kwam dinsdag op bezoek bij de Ontbijtclub in de Bibliotheek. Tijdens het genieten van het lekkere, gezonde ontbijt, vertelde de burgemeester over de impact van de aanstaande fusie van de gemeenten Westvoorne, Brielle en Hellevoetsluis.

De burgemeester wees op het belang van het uitbrengen van een stem tijdens de verkiezingen voor de nieuwe gemeenteraad. “Ik raad u echt aan om te gaan stemmen, bent u nog niet zeker van uw keuze, blader dan de programma’s van de verschillende partijen nog eens door.” Enkele van de aanwezigen gaven aan niet te gaan stemmen en hen drukte de burgemeester op het hart om daar nog eens goed over na te denken. Een andere aanwezige gaf het tegenovergestelde aan: ”Er zijn landen waar je, zeker de vrouw, helemaal geen stemrecht hebt. Dus ik ga zeker stemmen.”

Onder het genot van het ontbijt kon iedereen vragen stellen aan de burgemeester en daarvan werd uitgebreid gebruik gemaakt. Onderwerpen die aan de orde kwamen waren onder andere de sociale woningbouw, thuiszorg, voorzieningen in de dorpen en kernen, fietspaden en de huisartsenpost. Op een vraag over de diverse zorginstellingen die binnen één wijk service verlenen, de kosten daarvan en het opheffen van de bejaardenhuizen, gaf de burgemeester een rake reactie: “Je moet je oude schoenen niet weggooien voor je goede nieuwe hebt.” Deze uitspraak werd door de ruim 25 aanwezigen met instemming aangehoord. Ook kwam het naderende (red. 31 december) afscheid van burgemeester Junius ter sprake. Een komisch moment was, toen er werd gesproken over de inwoners van de nieuwe gemeente Voorne aan Zee. ‘Voorne-aan-Zee-lieden’ zou een benaming kunnen worden, werd vanuit de groep gesuggereerd.

Nick van Straaten van Stichting Push zag dit alles glimlachend aan. “Ik ben verheugd dat steeds meer mensen de Ontbijtclub weten te vinden. Er komen waardevolle contacten uit voort. Eén van de aanwezigen komt uit Sudan en wil graag zijn Nederlandse taal verder ontwikkelen en het is mooi om te zien dat er zo’n goed contact is ontstaan met een inwoner van Hellevoetsluis die hier pas kort woont en graag nieuwe contacten opdoet. We gaan zeker door met de Ontbijtclub, iedere dinsdag – zonder uitzondering – van 9 – 11 uur in Café Nieuwe Veste in de Bibliotheek in Hellevoetsluis.”

De burgemeester had het laatste woord: “Ga stemmen, gebruik je stem,” gaf ze alle aanwezigen mee.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant