Jaap van den Oever is benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau.
Jaap van den Oever is benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau. Wil van BalenWil

Hellevoeter krijgt koninklijke onderscheiding

Algemeen 1.078 keer gelezen

Hellevoetsluis - Jaap van den Oever heeft op 30 oktober 2022 een koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Milène Junius. De plechtigheid vond plaats tijdens de viering van het 30-jarige jubileum van WTAC Waterstad. 

De vereniging waar Jaap van den Oever sinds 1997 lid van is. De Wieler-, Toer-, en ATB-club Waterstad is opgericht in 1993 en is gestart met ongeveer 30 leden. In de jaren daarna is club snel gegroeid naar 150 leden en heeft inmiddels al meer dan 200 leden. Burgemeester Milène Junius: “Wij zijn meneer Van den Oever erg dankbaar voor zijn vrijwillige inzet voor de Hellevoetse samenleving. Hij heeft zich jarenlang met hart en ziel ingezet voor de vereniging. Daarmee heeft hij deze onderscheiding in mijn ogen meer dan verdiend. Van harte gefeliciteerd!”.

Dit is de laatste koninklijke onderscheiding van Hellevoetsluis als zelfstandige gemeente en dat maakt deze mooie erkenning extra bijzonder. Op 1 januari 2023 fuseren Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne naar gemeente Voorne aan Zee.

Look-a-like
De hoofdrolspeler zelf had, zelfs toen de burgemeester al binnen was, niets in de gaten. Hij ging er van uit dat de hele bijeenkomst draaide om het 30-jarig bestaan van WTAC. “Toen onze voorzitter de burgemeester aankondigde, dacht ik dat er een look-a-like zou komen om in een geestige speech iets over de vereniging te vertellen. Want ik dacht ‘de burgemeester komt natuurlijk niet in haar vrije weekend naar een cluppie dat 30 jaar bestaat’. Toen bleek het dus om mij te gaan. Wat hebben veel mensen hun best voor mij moeten doen, ongelooflijk, want ik heb begrepen dat zo’n onderscheiding niet zo maar wordt gegeven. Ik ben dan ook heel blij met deze onderscheiding. En het maakt me ook best trots.”

Jaap van den Oever is sinds 1997 lid van WTAC Waterstad. Eerst gewoon als lid, maar toen de toenmalige secretaris in 1999 wegging, heeft hij zelf aangeboden deze rol op zich te nemen. Tijdens de Algemene Ledenvergadering in 2000 kozen de leden hem tot secretaris. De heer Van den Oever is met recht het kloppend hart van de vereniging. Hij wordt door velen omschreven als een rustige, integere en nuchtere ‘spin in het web’. Hij organiseert alle verenigingsactiviteiten en daarnaast is hij het aanspreekpunt van de vereniging voor partijen en organisaties die WTAC Waterstad benaderen.

Naast de functie van secretaris organiseert Van den Oever, als voorzitter van de routecommissie, jaarlijks diverse meerdaagse ritten en clubtochten zoals onder andere: de door de gemeente Hellevoetsluis gesponsorde Avond fietsvierdaagse, de snerttocht, de openingstocht van het seizoen, de meerdaagse van Limburg, de driedaagse Berg en Dal, de 3-daagse door Nederland, de sluitingstocht en alle clubtochten. En daarbij heeft hij altijd oog en aandacht voor het lief en leed binnen de club.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant