Afbeelding
Foto: Chantal van Riemsdijk

Maasdelta doet bod om 575 sociale huurwoningen te bouwen

Algemeen 2.307 keer gelezen

Voorne aan Zee - Het pakket woonproblematiek waar een oplossing voor moet komen is groot. Jongeren huisvesting, senioren een passende woning kunnen bieden zodat er doorstroming plaatsvindt, woningen voor starters en statushouders.

Tijdens het Stadsdebat Voorne aan Zee van afgelopen vrijdag was Frank van Velzen directeur woningcorporatie Maasdelta aanwezig.  ”Wij willen een goede samenwerking met de nieuwe gemeente. Dat wij de grootste coöperatie in Hellevoetsluis zijn schept een grote verantwoordelijkheid. De problemen zijn ontzettend groot. Die kunnen we niet alleen oplossen als coöperatie. Onlangs hebben we de helft van de huurwoningen van Vestia in Brielle samen met De Zes Kernen en Resort Wonen kunnen overnemen. Dit zijn woningen met achterstallig onderhoud. Dat is een uitdaging voor de toekomst. We hopen samen met het Woonbedrijf ook de andere 700 huurwoningen te kunnen aankopen.”

“Ook hebben wij onlangs bij de nieuwe gemeente het bod gelegd om 575 sociale huurwoningen te bouwen. Dat willen wij graag gaan uitvoeren.” Van Velzen geeft aan dat hij hoopt dat een nieuw college bestuurlijk versterkt kan worden. “Een afspraak maken is makkelijk, maar het echt voor elkaar krijgen dat is nog ingewikkeld.”

Uit de krant