Afbeelding
Agenda

Wat is er te doen in de regio?

Algemeen 27 keer gelezen

Buurtdiner

Hellevoetsluis - Mis het niet! Op 29 juni is er weer een Buurtdiner in Buurtkamer Ons Midden.  Aanvang 18:00 uur – Entree € 7,50. Deze keer wordt er lekker Italiaans deze keer met een Italiaanse Salade, Spaghetti Bolognese, en een verrassingstoetje. Meld je op tijd aan want vol is vol. Reserveren vóór 26 juni via email bij tinievannoort@online.nl

Vier Podia in de Polders

Hellevoetsluis - Het is bijna zover; aankomende zaterdagavond 25 juni Vier Podia in de Polders in Vierpolders! Naast een leuk kinderprogramma kun je deze avond heerlijk slenteren langs diverse binnen- en buitenpodia onder begeleiding van een gastvrouw/heer. Ronald Anton en Leo Poldervaar vertellen  hun verhalen en gedichten. Toneel is er van Toneelvereniging Sint Leonardus. Muziek wordt verzorgd door Jan Biesheuvel & the Land of Song, De Voorstraat en Uckly. Rusne Jakaityte speelt piano en MevrouwMeneer laten fijn cabaret horen. Voor ieder zit er dus wel wat bij! Je kunt zaterdag 25 juni vanaf 18.15 uur voor € 5,- per persoon kaarten kopen in ’t Dijckhuis Vierpolders. Graag gepast en contant betalen. 18.50 uur sluit de kaartverkoop. De kinderactiviteiten jongleren en nerfschieten zijn gratis, je dient je daarvoor wel in te schrijven. Niet vergeten om dit te doen dus!  Meer informatie vind je op www.dijckhuis.nl.

Praise- en Worship

Zuidland - Op zaterdag 2 Juli organiseert praiseband Coming Soon alweer voor de 6e keer een regionale Praise- en Worshipavond ten bate van Compassion. De avond vol opwekkings- en aanbiddingsliederen, ingetogen ballads en vrolijke meezingers begint om 20:00 uur. De deuren van de zaal gaan om 19:30 uur open. De vertrouwde Coming Soon sound, met een zomers tintje. Na afloop is er een zomers vuurkorf met een hapje en een drankje.

Roder Boys Choir

Brielle - Op zaterdag 25 juni, aanvang 16.00 uur zal in de Sint Catharijnekerk te Brielle het eerste inloopconcert worden gegeven door het Roder Boys Choir, m.m.v. organist Sander van den Houten. Dit beroemde jongenskoor met de unieke Engelse koorklank heeft reeds vele concerten in en buiten Nederland gegeven. Dit keer in Brielle te beluisteren; toegang:uw gift. Op maandag 27 juni, aanvang 20.15 uur zal  in de Catharijnekerk te Brielle het tweede zomerorgelconcert worden gegeven door de bekende organist Gerben Mourik. Met een divers programma zal het weer genieten worden van de oude klanken van het Kam-orgel. Een kopje koffie of thee na afloop is bij de toegangsprijs inbegrepen. Een programmaboekje met info over het orgel is verkrijgbaar. Op zaterdag 2 juli om 14.00 uur zullen twee zomerexpo’s: Steenvormen van Corrie van der Heiden en Schilderijen van Christina Vaudo in de Catharijnekerk worden geopend door de burgemeester van Brielle, drs. Gregor Rensen. Belangstellenden zijn welkom. Tevens zal op zaterdag 2 juli om 16.00 uur het tweede inloopconcert worden gegeven door Liena Stradina, forte-piano. Meer info: www.catharijnekerk.nl.

Sea Sound Bigband

Hellevoetsluis - Zaterdag 25 juni klinkt de unieke sound van de Sea Sound Bigband in het brandweermuseum. Vanaf 19.30 uur laten de muzikanten onder leiding van Rob Catlender hun specifieke sound horen. Bekende Bigband muziek met een eigen tintje maakt de Sea Sound Bigband uniek. De muziek klinkt door het arrangement van muzikaal leider Rob Catlender net even anders. Bigband muziek in een ander jasje. Niet alleen de muziek van Glenn Miller en Count Basie, die nog steeds gekoesterd wordt, maar er is zoveel meer. Want ook pop, funk, latin, swing, zelfs rap staan op het repertoire. Even er lekker tussenuit en genieten van heerlijke muziek op een geweldige locatie. Weer of geen weer, het concert gaat altijd door. Bij mooi weer is het binnenplein bij dit museum een schitterende locatie om de orkesten een plekje te geven. Is het weer wat minder, dan gaan de deuren van het Brandweermuseum verder open en zoeken muzikanten en bezoekers een plaatsje in het museum. U komt dus nooit voor niets, er is altijd muziek en . … de concerten worden gratis aangeboden. Na dit concert volgen nog op 2 juli de Delta Swingband en op 9 juli de Sir Oliversband. Alle concerten beginnen om19.30 uur en duren tot ongeveer 21.30 uur en ….. ze zijn gratis toegankelijk!

Rondleidingen

Hellevoetsluis - Op zondag 1 juli geeft Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis weer rondleidingen over het vele aanwezige militaire erfgoed in de vesting. Om 13:00 uur start er een rondleiding over de kustbatterij. De wandeling gaat over de verdedigingswerken direct achter de kazerne Haerlem waar verteld wordt over de periode van 1880 tot en met de Eerste Wereldoorlog. Het grote kanon met een kaliber van 24 cm. beschermde - met een totaal van 13 stuks - de Hellevoetse vesting haven. Tijdens deze rondleiding hoort u alles over dit “moderne kanon” uit 1873. Om 13:30 uur start de rondleiding “Sporen van de Tweede Wereldoorlog”. De laatste oorlog ligt al ruim achter ons, maar sporen van de impact van deze Wereld Oorlog zijn nog steeds zichtbaar. Tijdens de wandeling loopt u met een gids door de vesting waarbij onder meer de FlAk bedding bezocht zal worden. Op deze FlAK bedding stond in de oorlog luchtdoelgeschut. Ook zal worden stilgestaan bij de voor de Nazi’s belangrijke functie die Hellevoetsluis had als thuishaven van o.a. het Maas Flottielje. Voor kinderen onder begeleiding van ouders of begeleiders is er een fotospeurtocht. Daarbij wordt er gespeurd naar verborgen letters die bij de verdedigingswerken verstopt zijn. Als alle letters verzameld zijn kan de puzzel worden opgelost en wacht er een versnapering voor de kinderen.

Tijdens deze dag is de bezoekersruimte van stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis in de kazerne Haerlem geopend van 10:00 uur tot en met 15:30 uur. U kunt dan vrijblijvend binnen een kijkje nemen, dus ook als u niet deelneemt aan een rondleiding. De kosten voor de rondleidingen bedragen € 5,00 per persoon. Kinderen tot 12 jaar betalen de helft. Kinderen jonger dan 5 jaar zijn gratis. Donateurs betalen de helft. De kosten van de fotospeurtocht zijn € 2,50 per kind, ouders of begeleiders zijn gratis. Beide rondleidingen duren ongeveer anderhalf uur. De fotospeurtocht ongeveer een uur. Aanmelden voor deze drie activiteiten is noodzakelijk. U kunt zich aanmelden via de site https://www.fronttaal.info, onder activiteiten. Telefonisch aanmelden is ook mogelijk, belt u daarvoor met het telefoonnummer 06 31 25 49 09.

Uit de krant

Uit de krant