Het wordt weer genieten geblazen!
Het wordt weer genieten geblazen!

Rockanje Classic Races terug op de kalender!

Algemeen 259 keer gelezen

Rockanje - Het Rockanjese evenement werd voor het laatst gehouden in 2019 en na een afwezigheid van 2 jaar door de Covid pandemie zijn de Rockanje Classic Races nu weer terug op de kalender.

Veel inwoners van Rockanje en Voorne-Putten, motorliefhebbers uit binnen- en buitenland, enthousiaste vrijwilligers, sponsoren en natuurlijk het bestuur van de Stichting Historische Motorrace Rockanje hebben hier 3 jaar naar uit gekeken en zijn verheugd dat het evenement weer doorgang kan vinden. Afgelopen woensdagavond heeft de vrijwilligersavond plaatsgevonden in het Badhotel Rockanje om iedereen bij te praten en voor te bereiden op het evenement, de opkomst was groot want er waren ongeveer 70 van de 110 vrijwilligers aanwezig.

De vrijwilligers komen uit het hele land, zelfs vanuit Cuijk (Noord-Brabant) en Kerkenveld (Drenthe) komen er mensen om mee te helpen met de opbouw van het circuit en om te vlaggen tijdens de demo’s.

Nog maar een paar dagen en dan gaan de Rockanje Classic Races weer van start op 21 mei 2022. Wat mag u verwachten, het defilé door het dorp Rockanje is inmiddels een traditie geworden en wordt ook dit jaar weer verreden op de vrijdagavond 20 mei 2022, vertrek vanaf de 2e slag om 19.00.

Nieuw dit jaar is dat de pauze waarin de keuring van motoren plaatsvindt en het publiek de motoren van dichtbij kan bezichtigen op de Raadhuislaan i.p.v. op het Dorpsplein. Hier zal vanaf 18.30 een trialshow worden verzorgd door Alex van den Broek. Dit jaar kunt u, indien in het bezit van een motorbewijs, zelf ook opstappen op een trial motor om eens een kleine oefening te proberen onder de bekwame begeleiding van onze dorpsgenoten Lisette Mooldijk en Renzo Zoon.

Op de zaterdag beginnen de trainingen om 09.30, de officiële opening zal om 12.00 plaatsvinden waarna de eerste manches zullen aanvangen. De klassieke motoren van de HMV (Historische Motorsport Vereniging), de Rockanje klasse en de Supermoto’s zullen in actie komen. Daarnaast is er als extra een aantal echte Dakar voertuigen te bezichtigen, kom langs voor een “Meet & Greet” met de coureurs die deze prachtige voertuigen rijden in de meest zware rally’s.

Tijdens de stop van het defilé op de Raadhuislaan wordt er een plek voor een ronde met een Dakar voertuig over het Duincircuit van Rockanje verloot onder het publiek. De organisatie hoopt na twee jaar afwezigheid op veel publiek en kijkt met veel plezier uit naar deze 21e editie van de Rockanje Classic Races

Uit de krant