De iftarmaaltijden worden ‘voor’ en ‘door’ de bezoekers van de Stichting verzorgd.
De iftarmaaltijden worden ‘voor’ en ‘door’ de bezoekers van de Stichting verzorgd.

Iftarmaaltijd tijdens de hele Ramadan maand

Algemeen 481 keer gelezen

Hellevoetsluis - Het Intercultureel Islamitisch Ontmoetingscentrum ‘Stichting Al Mustaqeem’ faciliteert voor het eerst de gehele maand Ramadan dagelijks een iftarmaaltijd. 

Het ontmoetingscentrum (opgericht in 2019 en gevestigd aan de Vliet 8)  is erg enthousiast dat het dit jaar eindelijk allemaal kan. Afgelopen twee jaar heeft de Stichting haar maatschappelijke plannen op een laag pitje gehouden vanwege de coronamaatregelen. Om de maatschappelijke binding wel te blijven waarborgen heeft de Stichting afgelopen twee jaar een deel van het centrum verhuurd aan het Van Weel Bethesda ziekenhuis als tijdelijke priklocatie. Stichting Al Mustaqeem ook een deel van het pand aan Stichting Superhelden.

Het ontmoetingscentrum staat voor verbroedering, maatschappelijke betrokkenheid en inclusiviteit. Zo zie je een gemêleerde groep bezoekers, van jong tot oud en verschillende culturen die afgelopen weken naar de iftar avonden kwamen. De Stichting heeft ook de vluchtelingen en statushouders van de riviercruiseschip De Willemstad en de mensen van de boot uit Middelharnis welkom geheten voor een warme maaltijd en gezelligheid. De ieftarmaaltijden zorgen voor een verbinding tussen verschillende culturen en maatschappelijke betrokkenheid. “De gehele maand was een enorm succes en zeker voor herhaling vatbaar”, aldus het bestuur van Stichting Al Mustaqeem.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant