Afbeelding
Janine Bekkers

Ontdek de natuur tijdens de Meivakantie

Algemeen 81 keer gelezen

De Meivakantie staat voor de deur. Juist nu zie je de natuur snel veranderen: bloemen en planten komen in bloei en vogels zijn druk met de voorbereidingen voor hun kroost. Heb je nog niets gepland voor de vakantie? Ga dan mee met één van de kinderexcursies van Natuurmonumenten!

OERRR vogels kijken en knutselen
Woensdagmiddag 4 mei vindt er een ontdekkingstocht plaats in Scheelhoekbos in Stellendam. Samen met een natuurgids ga je op ontdekking in het bos. Met de gevonden natuurschatten knutsel je bij de werkschuur iets moois. Na afloop drinken ze nog wat en kun je marshmallows roosteren boven een kampvuur.

OERRR schelpen zoeken en vuilrapen Kwade Hoek
Zaterdagmiddag 7 mei kijken ze zo veel mogelijk naar beneden .. op zoek naar allerlei schelpen in alle soorten en maten. Maar misschien ligt er ook wel een rugschild van een inktvis of een ei van een rog. De gids vertelt je er meer over. Tijdens de excursie kun je ook zelf de natuur een handje helpen. Ze jutten namelijk langs het water en rapen aangespoeld afval weg. Ze blijven wel uit de buurt van de nesten van vogels, het is immers de kraamtijd van de natuur.

Meer informatie
Aanmelden voor één van de excursies kan via www.natuurmonumenten.nl/goeree/agenda
Hier vind je ook meer informatie over de prijs, startlocatie, tijden en praktische tips.

Afbeelding
Gewone Kokkel (Cerastoderma edule), Kokkels (Cardiidae), Veneroida, Schelpen, Tweekleppigen (Bivalvia), Weekdieren, Mollusken (Mollusca), fauna, schelp, schelpdier, weekdier - Zeepeduinen, Haamstede, Schouwen Duiveland, Zeeland, Nederland, Europa

Uit de krant