Afbeelding

‘Corona’ kunstwerk en foto vuurtoren vallen in de prijzen

Algemeen 129 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op vrijdag 25 maart werden de winnaars bekendgemaakt van twee kunstwedstrijden. 

Tijdens de Cultuurweek werd een wedstrijd uitgeschreven voor het mooiste Buurtkunstwerk. En vorig jaar werd een fotowedstrijd in het kader van 400 jaar haven Hellevoetsluis gehouden. Dat de prijsuitreiking pas in maart plaats kon vinden, heeft alles te maken met de coronapandemie. Fotografe Chantal van Riemsdijk viel in de prijzen voor deze wedstrijd. De jury prees de originaliteit en kwaliteit van haar foto.

De prijs voor het beste buurtkunstwerk met het thema ‘Wat heeft corona je gebracht en hoe heb je deze periode beleefd?’ is naar de Open Atelier groep van Buurtkamer Ons Midden gegaan. Rieneke van Alphen nam de prijs namens  Buurtkamer Ons Midden in ontvangst. 

“Dit is de tweede Cultuurweek die werd georganiseerd” vertelt wethouder Margriet den Brok tijdens de prijsuitreiking. “In 2019 werd de eerste Cultuurweek gehouden, maar vanwege de pandemie kon het evenement twee jaar niet doorgaan. Ik ben blij dat er nu eindelijk weer een Cultuurweek ‘Meedoen is ook een kunst’ georganiseerd kon worden. Er was van alles te doen van tekenen tot dansen.  Door corona heeft cultuur twee jaar lang in het slop gezeten. Fijn dat het weer mag en kan, cultuur is zo belangrijk voor iedereen. 

Voor de wedstrijd mooiste buurtkunstwerk werden 11 kunstwerken ingestuurd door jong en oud. De jury heeft het werk van het Open Atelier tot winnaar gekozen omdat er op een creatieve manier met de materialen gewerkt, wat het bijzonder maakt.  Alle ingezonden schilderijen en kunstwerken zijn voorlopig nog in het Cultuurhuis te bewonderen.


Uit de krant