Afbeelding
Foto: PR

Paardenmaatje voor minima kinderen Voorne Putten

Algemeen 171 keer gelezen

Regio - Kinderen van 6 tot en met 17 jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen kunnen zich opgeven voor een coaching traject met paarden. 

Het traject helpt kinderen om te groeien in onder andere weerbaarheid, zelfvertrouwen, communicatieve vaardigheden en omgaan met pesten. De coaching vindt plaats op Kinderboerderij de Trotse Pauw in Spijkenisse of Kinderboerderij Kerkestee in Hellevoetsluis en start begin april. Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden betaalt de kosten van de coachsessies. 

Paardenmaatje
Ervaren coaches, Caren Wildering en Suzanne Buit, begeleiden de kinderen tijdens drie coachsessies. Het ervaren van succes en respect staat daarbij centraal. De kinderen ervaren dit door opdrachtjes met het paard uit te voeren in de wei of door het paard te borstelen. Zo wordt er geoefend met het versterken van zelfvertrouwen en het verbeteren van concentratie en motivatie. Zij zullen niet op het paard rijden. Voor kinderen die bijvoorbeeld gepest worden, een moeilijke thuissituatie hebben, faalangst hebben of nieuw zijn in een vreemd land is extra zelfvertrouwen en weerbaarheid zeer welkom. Een paardenmaatje kan hen daarbij helpen.

Inschrijven
Kan uw kind wel een steuntje in de rug gebruiken en wilt u uw kind opgeven? Ga dan naar www.elkkinddoetmee.nl, kies de gemeente waarin u woont en daarna voor Paardenmaatje. Hier vindt u alle voorwaarden en het online aanvraagformulier.

Uit de krant