'Als iedereen een uurtje per week meehelpt dan is Hellevoetsluis in één klap brandschoon.'
'Als iedereen een uurtje per week meehelpt dan is Hellevoetsluis in één klap brandschoon.'

Opruimers nog steeds aan het...opruimen!

Algemeen 184 keer gelezen

“Hé bestaan jullie nog?” is steeds vaker de vraag aan Hans Vrijenhoek van Opruimers Hellevoet . “Ja hoor we zijn nog volop actief, maar eerst de allerbeste wensen voor 2022”. 

De opruimers zijn actief met opruimen op straat en hebben intensief in contact met de gemeente. Binnenkort heeft de organisatie overleg met de gemeente voor een vervolgoverleg over verbeteringen en ideeën die betrekking hebben op het substantieel terugdringen van het zwerfvuil en grof vuil. Voor deze activiteiten is door de gemeente voor 2022 budget vrijgemaakt. Over effectieve implementatie van het beschikbare geld zal gezamenlijk met de gemeente van gedachten worden gewisseld. De eindverantwoording van de uitgaven ligt bij de gemeenteraad, maar Opruimers Hellevoet levert de ideeën en heeft goede verwachtingen over de aanpak.

Het opruimen op straat, parken, plantsoenen en strand en duinen is nog altijd nodig. Helaas, want wat is er mooier dan dat Hellevoetsluis 100% zwerfvuilvrij zou zijn. Als iedereen zich bewust wordt van de risico’s, die achter het zwerfvuil schuilen en vervolgens een uurtje per week meehelpt opruimen, dan is Hellevoetsluis in één klap brandschoon. 

Langzamerhand merkt Opruimers Hellevoet dat onze inwoners zich dat steeds meer realiseren en in actie komen. Er is namelijk weer een groei te zien in het aantal opruimers, in groepsverband, maar ook individueel en goed bezig met knijper en vuilniszak. Niet alleen uit tijdverdrijf, meer uit betrokkenheid bij een schoon en prettig leefmilieu. Je woonomgeving is tenslotte een verlengstuk van je huiselijkheid. Hellevoeters zijn van huis uit harde werkers, die trots zijn op een mooie en nette woonomgeving. Dat is door allerlei omstandigheden en belemmeringen de laatste jaren teruggelopen. Maar laten we die rol met een positieve insteek en vooral met z’n allen weer oppakken. We laten ons niet kennen om te voorkomen dat onze fijne woonplaats verloederd.

Wekelijks op dinsdag is de vaste opruimochtend van de Opruimers in groepsverband, op een vooraf aangegeven locatie. De opruimplek wordt bepaald aan de hand van signalen van veel vuil. Die ochtenden zijn echt supergezellig. Meestal met koffie/thee en eigen gebakken lekkers als start van de schoonmaakactie. Afgelopen dinsdag waren er maar liefst ruim 20 opruimers actief.  In het voorjaar zullen de Opruimers proberen een event te organiseren om zwerfvuil uit het water te vissen op het water. 

Ook meedoen?
Aanmelden mag, maar is niet noodzakelijk. Kijk op de facebookgroep Opruimers Hellevoet je ziet daar elke week waar ze gaan opruimen. Heb je zin en komt het uit, kom dan naar die plek en help mee. Mocht je toch eerst wat info willen hebben mail dan opruimershellevoet@gmail.com of bel met 06-55328383.

Uit de krant