Dankzij dit initiatief krijgen kinderen van gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank een kerstcadeautje.
Dankzij dit initiatief krijgen kinderen van gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank een kerstcadeautje.

Ruim 90 boxen uitgedeeld tijdens de jaarlijkse Wensdag

Algemeen 254 keer gelezen

Hellevoetsluis - Dit jaar is het alweer het 7e jaar dat de Wensdag er is voor de kinderen uit gezinnen die noodgedwongen zijn aangewezen op de steun van de Voedselbank in Hellevoetsluis. Voor hen werd een cadeautje gekocht voor kerst! 

Omdat er net als vorig jaar rekening gehouden moet worden met diverse maatregelen is er net als vorig jaar een rijk gevulde familie Magic Box samengesteld met de hulp van heel wat lokale ondernemers en gulle inwoners. De Magic Box zit dit jaar vol met lekkernijen, fun, een filmavond en zit er een mooi pakketje in van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. In totaal zijn er 91 boxen gemaakt voor 147 kinderen tot 11 jaar en 62 kinderen in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar waarmee zij zijn blij gemaakt met een kerstcadeautje.  

Voorzitter Voedselbank Hellevoetsluis Karen de Groot: “Mensen die gebruik maken van de Voedselbank hebben natuurlijk ook geen geld voor kerstcadeautje daarom is het fijn dat we dit voor hen kunnen doen. Dit jaar zorgt Historyland voor een gezellig dagje uit. Alle kinderen van de voedselbank tot en met 12 jaar krijgen vrijkaartjes om samen met hun ouder of verzorgers te gaan genieten in Historland. Een ontzettend mooi gebaar van Historyland.”

Een deel van de verrassingsdozen is al uitgedeeld. De rest volgt op 23 en 24 december.  Dit alles onder het genot van een heerlijke oliebol. Net als voorgaande jaren kon Wensdag rekenen op steun van lokale ondernemers zoals Top1Toys, All About Chocolate, Voorne-Putten Verhuur & Events en Voskamp en Seth voor de oliebollen!

Meer dan 1 miljoen mensen leven onder de armoedegrens. De voedselbanken in Nederland helpen wekelijks 40.000 gezinnen met voedselhulp. Wil je weten of je in aanmerking komt voor voedselhulp maak dan gebruik van de rekenhulp op www.voedselbankennederland.nl

Uit de krant