Nieuw bij Hoveniersbedrijf Dijkman: Tuindesign!
Nieuw bij Hoveniersbedrijf Dijkman: Tuindesign! Foto: Wil van Balen
Ingezonden mededeling

Hoveniersbedrijf Dijkman: Tuindesign, Tuinaanleg en Tuinonderhoud

do 25 nov 2021, 11:41 Algemeen

Rockanje - Groene vingers heeft Gerard van Gessel (38) niet van een vreemde. Zijn vader is ook hovenier en zo heeft hij het vak met de paplepel ingegoten gekregen. Als twintiger zette hij zijn eerste hoveniersbedrijf GesselGroen op nadat hij zijn hoveniersopleiding had afgerond. Vorig jaar nam hij Hoveniersbedrijf Dijkman in Rockanje over.

In 2001 behaalde Gerard in Seoul Zuid-Korea, de zilveren medaille op de World Skills in de categorie Landscape Gardening. Zijn vader en broer maken deel uit van het Opheusdense (vlakbij Tiel) familiebedrijf GesselGroep bestaande uit: GesselGroen, Hoveniersbedrijf Dijkman, Eden, Biotop Benelux en PurePools. Binnen zijn onderneming heeft Gerard op alle posten gewerkt; zo kent hij het vak van haver tot gort.

Hoveniersbedrijf Dijkman ging na 45 jaar over in handen van deze ambitieuze ondernemer met roots in de Betuwe. Na de overname besloot hij de gerenommeerde naam Hoveniersbedrijf Dijkman te behouden. Gerard: “Dagelijks horen we positieve ervaringen in de regio, het imago is goed en daar zijn we trots op.” Voormalig eigenaar Martin Dijkman is nog een paar dagen per week werkzaam binnen het hoveniersbedrijf.

Ontwerpbureau én hoveniersbedrijf
“We hebben de dienstverlening die onze klanten, particulieren en bedrijven, als vanouds gewend zijn voortgezet. Alleen hebben we een nieuwe aanpak voor de ontwerpfase. Ons eigen ontwerpbureau met creatieve, veelzijdige, vindingrijke tuin- en landschapsontwerpers is altijd op zoek naar goede oplossingen en nieuwe trends. Daarnaast verzorgen wij de uitvoering van het project met ons eigen team, dat is de kern van onze nieuwe aanpak.”

Vakspecialisten
Binnen het ontwerpbureau en hoveniersbedrijf werken achttien vakspecialisten: adviseurs, ontwerpers, uitvoerders en tuinspecialisten met een passie voor groen. “U vraagt wij draaien gaat bij ons niet op” gaat Gerard verder. “Wij nemen zelf de regie in handen en doen niet zomaar wat u vraagt, maar juist wat u nodig heeft. Met de kennis en expertise die wij in huis hebben én ons grote netwerk binnen de GesselGroep kunnen wij het hele traject voor u verzorgen. Dit brengt de kwaliteit van de tuinen die wij ontwerpen en aanleggen naar een hoger plan. En wordt u ontzorgd. Leo de Vries, onze bedrijfsleider en mede-eigenaar, is voor velen een bekend gezicht. Hij heeft de dagelijkse leiding, stuurt onze mensen aan en onderhoudt het contact met bestaande relaties. Nieuwe klanten komen bij mij terecht. Dit zijn voornamelijk mensen die een compleet ontwerp voor een tuin of een tuinrenovatie willen. En ook met de vele bouwprojecten op Voorne-Putten krijgen we regelmatig het verzoek om een 3D tuindesign te maken voor kavels van woningen die gebouwd worden.”

Intake
Met meer dan twintig jaar ervaring in het groen en vele klantgesprekken weet Gerard wensen en verwachtingen van de klant te doorgronden tijdens een gesprek. “Ik ga zelf naar klanten toe voor de intake. Samen brainstormen we over de behoeften en wensen die zij hebben voor hun buitenruimte. Samen bepalen we het einddoel: wat wil je met de tuin op de korte termijn én op de lange termijn. Daar stemmen we het ontwerp op af. Op basis van onze kennis en expertise kunnen wij verrassende plannen maken die technisch goed in elkaar zitten en verantwoord zijn. Wij vinden het belangrijk dat onze opdrachtgevers goed geïnformeerd zijn. Ook het financiële aspect wordt in het intakegesprek meegenomen zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Het moet een haalbaar geheel zijn daarom kan het plan luxer gemaakt worden of juist wat vereenvoudigd worden. Daarna kunnen onze ontwerpers voor u aan de slag.”

Passend ontwerp
Al deze informatie en ideeën bundelt hij en neemt hij mee naar zijn ontwerpers. “Vervolgens ga ik met hen om de tafel om uw vraag te vertalen naar een goed en passend ontwerp. Dit wordt uitgewerkt in 3D impressies zodat u kan zien hoe het eruit zou komen te zien. Zodat duidelijk wordt: ‘Past dit bij ons?’ Wij merken vaak dat gaandeweg het ontwerpproces bepaalde ideeën kunnen veranderen. Wij helpen u de juiste keuzes te maken en streven naar het beste resultaat.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.


Beplantingsplan
Zodra het ontwerp klaar is richt het team zich op het beplantingsplan; dat maakt tenslotte de tuin. Het geeft massa, hoogte, sfeer en een ruimtelijk effect. “Onze ontwerpers hebben de nodige expertise in huis om een goed beplantingsplan op te zetten. Zij hebben een groen hart, houden de trends in de gaten en maken vernieuwende plantencombinaties.”

Gezonde bodem, goed begin
“Alles begint met een goede gezonde bodem” legt Gerard uit. “Wij voeren onderzoek uit en zo nodig zal er een bodemverbetering plaatsvinden. Wij werken het liefst met de grondsoort die er is. Alleen als het echt noodzakelijk is dan zal de grond afgegraven moeten worden of een toplaag vervangen. We houden in onze beplantingsplannen rekening met de bodem en mogelijke zeewind.”

Duik in een natuurzwembad
PurePools, onderdeel van GesselGroep, verzorgt de aanleg van onderhoudsarme natuurzwembaden. Het water in een Pure-Pools zwembad is kristalhelder. Door een uitgekiende techniek zijn er geen additieven nodig zoals chloor, zouten of andere chemicaliën. Kwaliteit van het hoogste niveau voor echt ontspannen zwemplezier. Ontdek het op PurePools.nl of neem een proefduik in het demobad!

Levende tuin
“Wij merken, gelukkig, dat mensen groen steeds meer gaan waarderen. Tegels eruit om ruimte te maken voor groen wordt steeds belangrijker. Wij spreken dan over de ‘levende tuin’. In de ontwerpfase wordt rekening gehouden met bodem, water, energie en dieren; grijs en groen is in balans. Er is ruimte voor biodiversiteit; zodat ook vlinders en bijen een weg naar uw tuin weten te vinden. Wij vinden het belangrijk dat ook de avondtuin, dus zodra de zon onder is, goed benut wordt. Middels sfeer-, oriëntatie, - en accentverlichting zorgen we ervoor dat u ook ’s avonds van de tuin kunt genieten.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.


Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u weten wat de specialisten van Hoveniersbedrijf Dijkman voor u zouden kunnen betekenen? Neem dan contact op met Gerard van Gessel voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Hoveniersbedrijf Dijkman  
Boomweg 19A
3235 NG Rockanje
0181- 402 816  

hoveniersbedrijfdijkman.nl
hovenier@dijkman.net

Partner van: Tuinen van Appeltern
VHG (vereniging van hoveniers en groenvoorzieners)

Uit de krant