Het plaatsen van bloembakken is een oplossing voor elk bedrijf dat huurt en geen tegels mag verwijderen.
Het plaatsen van bloembakken is een oplossing voor elk bedrijf dat huurt en geen tegels mag verwijderen.

Op weg naar een groen bedrijventerrein

Algemeen 176 keer gelezen

Met een paar simpele maatregelen kun je bedrijventerreinen groener maken. Dat laat Your Well zien, die een aantal plantenbakken bij het bedrijfspand op Kickersbloem plaatste.

Your Well verkoopt voedings-, verzorging- en gezondheidsproducten op basis van Europees zeewier. “Een groene omgeving past daar goed bij”, aldus eigenaar Kees Boender. “Ik hoop dat veel bedrijven ons voorbeeld volgen, zo werken we samen aan een groene route over Kickersbloem.”

Overleg met de verhuurder
Your Well huurt het pand en had dan ook toestemming nodig van de verhuurder. “Eigenlijk wilden we wat stenen verwijderen en geveltuinen maken langs het pand. Hiervoor kregen we helaas geen toestemming van de verhuurder. Daarom hebben we gekozen voor bloembakken en daarmee brengen we toch meer groen op het bedrijventerrein. Het plaatsen van bloembakken is een mooie oplossing voor elk bedrijf dat een pand huurt en geen tegels mag verwijderen.”

Hulp bij vergroenen
De bakken zijn geplaatst en ingericht door Minke Bontekoe, werkzaam bij Your Well. “Ik ben bioloog en vind het jammer te zien hoe grijs en grauw veel bedrijventerreinen zijn. Terwijl met simpele maatregelen het terrein zoveel mooier en leefbaarder gemaakt kan worden.” Minke heeft groene vingers en vindt het leuk om groen aan te leggen. “Als kleine bedrijven in de omgeving wel willen vergroenen maar opzien tegen het aanplanten en onderhouden, dan help ik hen graag”. Minke is ook actief ‘plandelaar’. Dat betekent dat zij op weg van huis naar de zaak, het plastic afval opruimt dat zij tegenkomt. Ook dat helpt om het terrein leefbaar te houden.

Your Well was 1 van deelnemers aan een gezamenlijke subsidieaanvraag bij de provincie om Kickersbloem te vergroenen. Meerdere bedrijven, van groot tot klein en de gemeenten maakten een plan voor meer groen en kregen daarvoor subsidie van de provincie Zuid-Holland. Wil jij jouw bedrijf ook vergroenen? Neem dan contact op met Stefan Romijn, duurzaamheidscoach voor de gemeente Hellevoetsluis.

Uit de krant