Afbeelding

Collectanten halen € 6180,00 op tijdens collecteweek

Algemeen 144 keer gelezen

Ruim 40.000 vrijwilligers collecteerden van 19 tot en met 25 september in heel Nederland tijdens de collecteweek van de Nierstichting. In Hellevoetsluis bracht dat zo’n € 6180,00 op. Je ziet het niet meteen, maar kinderen met een nierziekten hebben het zwaar. Alle bijdragen helpen om ervoor te zorgen dat we nierziekten kunnen genezen zodat kinderen met een nierziekte weer mee kunnen doen.

Kinderen met een nierziekte hebben vaak maar één wens: gewoon lekker meedoen met andere kinderen. Spelen met vriendjes. Naar school fietsen. Sporten. Gamen. Logeren bij opa en oma … Maar hoewel je het vaak niet aan ze ziet, zijn dit soort normale activiteiten ongelooflijk zwaar voor jonge nierpatiënten. Tom Oostrom, directeur Nierstichting: ‘Kinderen met een nierziekte hebben weinig energie, mogen niet eten wat ze lekker vinden, moeten veel zware medicijnen slikken en soms zelfs dialyseren. Dat is slopend. Maar ze geven niet op. Daarom zijn ze voor ons jonge helden. Voor hen willen we er zijn. Nu en later.’

Collectanten essentieel
“Samen kunnen we ervoor zorgen dat kinderen met een nierziekte weer mee kunnen doen. Door er aandacht voor te vragen en door meer onderzoek te doen. De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. “De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook erg belangrijk voor de Nierstichting”, benadrukken Anny Degens en Robert Bloeme, collectecoördinatoren van de Nierstichting in Hellevoetsluis. Wij bedanken alle collectanten en wijkcoördinatoren dan ook hartelijk voor hun vrijwillige inzet en hun steun en zijn ontzettend blij met deze royale bijdrage van de Hellevoetse inwoners middels collectebus, QR-code en online giften. ”

Collectant gemist?
Wie de collectant van de Nierstichting is misgelopen, kan alsnog een donatie doen op https://nierstichting.nl/. Doneer en help mee zodat kinderen met een nierziekte weer mee kunnen doen.

Uit de krant