Hij hoefde geen lintjes maar ontving liever een lach van een kind of iemand die hulp nodig had en daarna weer op eigen kracht verder kon.
Hij hoefde geen lintjes maar ontving liever een lach van een kind of iemand die hulp nodig had en daarna weer op eigen kracht verder kon. Foto: Archief

Raadslid Nicko van Straaten neemt afscheid politiek

Algemeen 644 keer gelezen

Hellevoetsluis - Tijdens de raadsvergadering van 30 september werd er afscheid genomen van Nicko van Straaten. Van Straaten maakte tot 2014 deel uit van de fractie van de PvdA. Sinds 2018 was hij raadslid voor de fractie GroenLinks. 

Op een moment dat GroenLinks en de PvdA de banden, zowel landelijk als lokaal, aantrekken, heeft hij moeten besluiten om zijn functie in de gemeenteraad neer te leggen. Gezondheidsproblemen maakt het onmogelijk om het raadswerk voort te zetten.

Zich inzetten voor de medemens werd hem met de paplepel ingegeven. Zijn moeder was zeer maatschappelijk betrokken; dus het kon niet anders dan dat zij dat overbracht aan haar zoon. Met Iris, zijn vrouw, aan zijn zijde heeft hij jarenlang, vele sociale sporen getrokken in Hellevoetsluis, als raadslid van GroenLinks en PvdA. In vele buurten, bij de schuldhulpverlening, bij de natuurspeeltuin, met broedende kippen en tegen huisuitzettingen. Nicko was geen partijman, maar vooral een lief en sociaal mens met humor en met een warm sociaal hart. Iemand die echt klaarstaat voor anderen. Partijpolitiek was voor hem hooguit een middel, maar was geen doel op zich. Niet op de voorgrond maar diplomatiek het ging hem om de hulp die geboden moest worden aan de gedupeerden. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant