Afbeelding
Foto: PR
Column

Botox

Algemeen 305 keer gelezen

Wat zou u aan uzelf willen verbeteren? Ik heb het niet over het innerlijk, maar over uw uiterlijk. Mijn moeder, dit jaar zou ze 95 geworden zijn, epileerde haar wenkbrauwen altijd. ‘Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden’, sprak ze dan altijd plechtig. Soms deed ze nog een crèmepje op, maar dan had je alles onder wat ma onder schoonheidsbehandeling verstond wel gehad.

Tegenwoordig moet je niet alleen pijn lijden, maar ook een goedgevulde portemonnee hebben, als je denkt er goed te moeten uitzien. Ik heb voor u wat prijzen opgezocht. Een rimpeltje in je voorhoofd met botox weghalen kan voor zo’n 195 euro. Heb je maximaal 200 euro te besteden, dan wordt het kiezen. Want voor hetzelfde bedrag kun je ook een dubbele werkbrauwlift laten uitvoeren.

Heb je naar je zin te veel rimpels op je bovenlip? Voor 600 euro wordt dit priegelklusje voor je geklaard. Mondhoeken en kin ook gelijk aanpakken? Dat kost dan ongeveer 250 euro extra. Lippen opvullen: tussen de 300 en 800 euro. Liposuctie van het vet op je heupen kost zo’n 1.500 euro. Met jukbenen accentueren met een prothese zit al snel op 3.100 euro. Cryolipolyse, dat is een mooi woord voor buikvet bevriezen, kan al voor 69 euro ‘per zone’. Hoeveel zones wilt u?

Je kunt het zo gek niet bedenken, of er valt wat aan te doen. Borstvergroting, haarimplantaten, dijbeenlift, buikwandcorrectie, neuscorrectie, bilvergroting. Ingrijpender is het weghalen van ribben om een smalle taille te krijgen. Ga maar uit van 30.000 euro.

Het schijnt dat er in bijvoorbeeld Turkije en Brazilië goedkopere adresjes te vinden zijn. Daar krijg je een zonnig verblijf in een resort en een paar extra ontstekingen er gratis bij!

Veel jonge mensen laten van alles doen om maar te kunnen lijken op…. Ja, op wie of wat eigenlijk? Op hun influencer, is een goed antwoord, zo lijkt het. Ze kijken in de spiegel en wat ze zien is niet meer hun eigen ik, maar een look-a-like van degene die ze ‘liken’. 

Hoe tevreden bent u met uw uiterlijk? Denkt u stiekem ook wel eens om iets te laten veranderen?

Ik niet, ik laat het zo. Het is misschien minder ‘mooi’, maar als ik in de spiegel kijk, dan zie ik tenminste mezelf!

Ger den Reijer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant