De Hellevoetse band Peen in 2018 op VestingPop
De Hellevoetse band Peen in 2018 op VestingPop Foto: Wil van Balen

Voorbereidingen derde editie VestingPop in volle gang!

Algemeen 1.136 keer gelezen

Hellevoetsluis - “We moeten nog wat kleine dingen tackelen, maar het ziet er goed uit!”, vertelt Petra Ronde van VestingPop. “We kijken er allemaal zo naar uit na al deze ellende van de afgelopen tijd.”

De derde editie van VestingPop staat gepland voor zaterdag 7 augustus. ”Normaalgesproken hebben we een heel jaar om onze voorbereidingen te treffen. Nu moeten we het in twee maanden klaren, echt topsport! We hebben nog niet alle vergunningen in de bus, maar we zien het  positief in. Mocht het festival toch niet door kunnen gaan dan ligt het niet aan ons of aan de gemeente, maar dan zou corona toch weer roet in het eten gooien. Dat zou natuurlijk een enorme teleurstelling zijn voor iedereen. Maar we gaan ervan uit dat dit niet zo zal zijn en zijn inmiddels druk bezig met het treffen van de voorbereidingen om er weer een mooie editie van te maken.”

VestingPop mag 2500 mensen gelijktijdig op het festivalterrein ontvangen. De voorwaarden voor toegang tot het festivalterrein zullen anders zijn dan bij de voorgaande edities. “Dit jaar gaan werken met ‘Testen voor Toegang’. Dat wil zeggen dat wij bij de entree van het terrein vragen om een ‘coronabewijs’, vaccinatie of een kosteloze coronatest van maximaal 40 uur oud. Omdat we deze extra maatregelen moeten nemen zullen we tickets gaan verkopen om de kosten te kunnen dekken. We willen natuurlijk wel dat het festival voor iedereen toegankelijk moet kunnen zijn daarom houden we de prijs laag. Een dagticket waarmee je van twee uur ‘s middags tot middernacht kan genieten van de line-up kost €7,50.

“Het wordt echt weer een heel toffe editie” zegt Petra, “Hellevoet kan echt weer trots zijn. De hoofdact wordt weer een band van formaat, maar dat blijft voorlopig nog een verrassing. Wat ik wel kan zeggen is dat in ieder geval Orange Skyline en de Hellevoetse band Peen op ons mainstage zal spelen. Barry, de leadzanger van Peen, is ook deze editie weer host van het muziekfestival. En we zijn bezig met een Engelse band, maar of dat door kan gaan vanwege alle coronaregels, dat weten we nog niet.” Daarnaast wordt weer een podium geboden voor lokaal talent op het Acoustic Stage. De complete line-up wordt nog bekendgemaakt. 

Uit de krant