Afbeelding
Foto: Gemeente Hellevoetsluis
Column burgemeester

We mogen weer!

Algemeen 496 keer gelezen

Het zonnetje breekt door op meerdere fronten. Letterlijk is het echt veel lekkerder weer en figuurlijk komen we steeds meer uit de lockdown. Sinds afgelopen weekend mogen we weer sporten, in een restaurant eten en cultuur snuiven. Beetje bij beetje krijgen we ons gewone leven weer terug.

Dankzij een stevig vaccinatieprogramma en de vele mensen die er gehoor aan geven en zich hebben laten vaccineren of nog laten vaccineren, nemen de besmettingen af en zijn er minder opnames in de ziekenhuizen. Dat is hoopvol. Dat hadden we een jaar geleden toch niet kunnen denken.

Vanaf vrijdag 11 juni opent de Eendraght (de oude sporthal) in Hellevoetsluis als laatste vaccinatielocatie in de regio Rotterdam-Rijnmond. Iedere Hellevoeter die nog gevaccineerd wil worden kan dat nu heel dichtbij huis kan doen. Jammer genoeg kon het niet eerder vanwege onvoldoende vaccins en de spreiding in de regio. Gelukkig is de productie van vaccins op stoom. Landelijk zijn er nu meer dan 9,4 miljoen prikken gezet, waarvan ruim 425.500 in de regio Rotterdam-Rijnmond. Deze weken wordt er een record aantal prikken gezet.

Ik ben zeer vereerd dat ik de eerste prik in onze eigen Eendraght mag ontvangen; ik stroop mijn mouw er voor op! En ik hoop velen met mij. Om jezelf en uiteindelijk de mensen om je heen te beschermen tegen het coronavirus is vaccineren de belangrijkste stap. Want zoals zo vaak gezegd: ‘Alleen samen krijgen we corona onder controle’. Daarnaast moeten we de basismaatregelen nog even blijven volhouden, zoals handen wassen, geen handen geven en afstand houden.

Ik vraag me überhaupt af of ik straks weer heel makkelijk handen ga schudden, nu ik weet hoe besmettelijk dat kan zijn. Dat regelmatig handen wassen hou ik er zeker in, daar was ik toch wat makkelijk mee geworden. Maar afstand houden, daar neem ik graag afscheid van, zodra dat weer kan. Niet meer met grote bogen om mensen heen lopen, even een schouderklopje, een onderonsje. Wat kijk ik daar naar uit en ik zal blij zijn als dat weer kan. Maar goed, eerst vaccineren.

Dus hierbij een oproep aan een ieder die nog geen vaccin heeft gehad en twijfelt: Laat u vaccineren. Het is echt de beste manier om uzelf en anderen te beschermen tegen het coronavirus.

Burgemeester Milène Junius

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant