Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Onkruid wieden, schilderen, snoeien....NL-Doet in Hellevoetsluis

Algemeen 495 keer gelezen

Hellevoetsluis - Heel veel vrijwilligers en ook wethouders Schop, Van der Velde, Den Brok en burgemeester Junius hielpen afgelopen zaterdag een handje tijdens NL Doet. 

Normaal gesproken wordt het initiatief van het Oranjefonds NL Doet in maart gehouden maar vanwege de coronacrisis werd het uitgesteld naar eind mei. Dit jaar vond NL Doet plaats als speciale corona editie met extra maatregelen.

Veel maatschappelijke organisaties en kwetsbare mensen hebben juist in deze tijd extra ondersteuning nodig van vrijwilligers. Het is nog belangrijker dan voorheen dat mensen naar elkaar omkijken én iets te betekenen voor een ander. En dat gebeurde massaal; velen die de samenleving in Hellevoetsluis een warm hart toedragen en hebben zich belangeloos ingezet. Jong en oud hielp mee dit weekend! Het stralende mooie weer zorgde voor net dat beetje extra gezelligheid en een goede sfeer.

In veel wijken werd veel werk verzet en werden gezellige activiteiten georganiseerd. Zo hielpen buurtbewoners aan de Schar andere bewoners om hun tuintje op te knappen en genoten zij van een gezamenlijke maaltijd. De vlindertuin aan de Bremstraat kreeg een extra onderhoudsbeurt. Ook wethouder Van der Velde hielp daar een handje. Bij korfbalvereniging ‘t Caproen maakten veel handen licht werk door met veel enthousiasme het terrein aan te pakken. De reddingsbrigade deed onderhoud aan zijn vloot en EHBO post, met een beetje hulp van onze burgemeester. Wethouder Den Brok ging aan de slag in de natuurspeeltuin. Op de Kamperfoelie dronken de buurtjes een kop koffie en was er voor iedere bewoner een plantje. Tennisvereniging Kooistee was de hele dag aan de slag met extra onderhoud. En Parzival wonen en dagbesteding in Oudenhoorn had een mooie verfklus klaarstaan. De speelvelden en schoolpleinen aan de Plataanlaan in Hellevoetsluis worden intensief gebruikt door jongeren. Daar wordt vaak een rommel achtergelaten. Ook deze jongeren lieten zich van hun beste kant zien en deponeerde alle rommel die op en om het veld lag in tassen.

Veel vrijwilligers die betrokken zijn bij hun club vertelden daar met enthousiasme en vol passie over. Dit leverde mooie gesprekken op tussen de vrijwilligers en de medewerkers van vrijwilligerswerk - en opbouwwerk PUSH, wethouders en de burgemeester.  Alle organisaties die zich hadden aangemeld voor NL Doet kregen een bloemetje en een Fijn je te Zien goodie bag, met gadgets en wat lekkers.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant