Afbeelding
Foto: Wil van Balen

PvdA stelt vragen over strandje Veerweg

Algemeen 415 keer gelezen

Hellevoetsluis - In de periode 2015-2016 werden plannen ontwikkeld om een extra waterberging te creëren in het Natura-2000 gebied aan de buitenzijde van de landtong langs de Veerweg.

Over de waarborging van de toegankelijkheid van het strandje aldaar, dat eigendom is van de gemeente, is verschillende malen aandacht voor gevraagd door de fracties van de PvdA, CDA en D66. Het college was in haar beantwoording niet eenduidig waardoor het strandje nog steeds niet-toegankelijkheid is voor inwoners. “Passanten worden onheus of agressief benaderd door de eigenaar van enkele van de lokale percelen. Onlangs werd een kanovaarder die even wilde rusten, scheldend weggestuurd, met dreiging de politie in te roepen”, aldus Daan Dankaart PvdA. “Bovendien hebben er illegale waterbouwkundige activiteiten plaatsgevonden aan de westelijke ingang van de aangelegde natuurkreek.” 

De fractie wil van de gemeente weten hoe zij haar belofte om dit strandje toegankelijk te houden na gaat komen. Ook wil zij meer weten over het vergunnen van waterbouwkundige activiteiten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant