Afbeelding
Foto: Ger den Reijer

Politie maakt einde aan protest tegen coronamaatregelen

Algemeen 2.187 keer gelezen

Hellevoetsluis - Vandaag vond er een demonstratie tegen de coronamaatregelen plaats in Hellevoetsluis. Circa 150 actievoerders liepen van de Vesting naar de Struytse Hoeck en weer terug om aandacht te vragen voor hun protest.

In een reactie laat burgemeester Junius weten: “Er is in eerste instantie een aanvraag ingediend voor een demonstratie op 4 april bij de Haringvlietdam voor 1000 personen. Deze hebben wij (aangepast) toegestaan voor 200 personen om de veiligheid te garanderen. De demonstratie bij de Haringvlietdam is vervolgens door de organisatie afgeblazen. Ze hebben zich verplaatst naar de Vesting. Vervolgens maakten zij een wandeling richting de Struytse Hoeck en weer terug naar de Vesting. Politie en onze handhavers waren ter plekke om de situatie in goede banen te leiden.”

De aanvankelijk geplande demonstratie bij de Haringvlietdam was toegestaan tussen 14.00 uur en 16.00 uur. De groep besloot echter de demonstratie te verplaatsen. Dit werd oogluikend toegestaan ondanks dat dit niet aangemeld was. Een woordvoerder van de gemeente meldt het volgende: “Toen de demonstranten na 16 uur geen aanstalten maakten om huiswaarts te keren werd de demonstratie op last van de burgemeester ontbonden door de politie. Dat is goed verlopen.”

Update: Een woordvoerder van de politie laat weten dat drie mensen zijn aangehouden voor belediging en wederspannigheid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant