Yvette: 'De meeste mensen zijn het niet gewend om lange afstanden te wandelen en zo raken de voeten overbelast.'
Yvette: 'De meeste mensen zijn het niet gewend om lange afstanden te wandelen en zo raken de voeten overbelast.'
Ondernemer in Beeld

Cure & Care Podologie en Pedicure Hellevoetsluis

Algemeen 1.192 keer gelezen

Hellevoetsluis - Heeft u voetklachten? Moeite met lopen, staan of bewegen? Blijf niet tobben en trek aan de bel. Registerpodoloog Yvette Vuijk-Van Eijsden kan u helpen.

Yvette is een geboren en getogen Hellevoeter en ontzettend blij dat ze haar mooie beroep gewoon in haar eigen Hellevoetsluis kan uitoefenen. “Ik ben 10 jaar geleden begonnen met het maken van zolen voor de podologiepraktijk aan de Rijksstraatweg. Ik vond het maken van zolen zo leuk dat ik de opleiding tot register-podoloog ben gaan doen. Hierna heb ik vervolgens mijn eigen podologie praktijk opgezet in samenwerking met de reeds 25 jarig bestaande pedicurepraktijk. Cure & Care podologie en pedicure is 6,5 jaar geleden verhuisd naar het Gezondheidscentrum aan de Hoonaartstraat.

Behandelingen
Cure & Care podologie behandelt voet,-enkel, - en houdingsklachten, standsafwijkingen, druk gerelateerde pijnklachten, voorvoetklachten, hielspoor, achillespeesklachten en nog meer. “In onze praktijk behandel ik op dit moment veel mensen met klachten door de lange wandelingen die ze maken in coronatijd. Dit kan drukklachten geven door bijvoorbeeld een verkeerde stand van de voet.

Hoe kunnen deze klachten verholpen worden? Vaak krijgen mensen een zooltje aangemeten om hun klachten te verlichten. Daarnaast kan bij acute pijn de voet getapet worden met medical taping. Zit er een likdoorn dan kan onze medisch pedicure dit behandelen. Een zool zorgt voor een andere stand van de voet en haalt de oorzaak van de klacht weg. Indien nodig, wordt iemand doorverwezen naar een fysiotherapeut. Samenwerken is onze kracht.

Zolenlab
“Voor de eerste afspraak met een patiënt neem ik alle tijd. Ik kijk naar de stand van de voet en kan zo beoordelen of de voet nog corrigeerbaar is. Vervolgens maak ik een digitale scan van de voet, doe ik altijd voetonderzoek en aan de hand daarvan wordt de (steun)zool op maat gemaakt. Zo nodig wordt er een gangbeeldanalyse gemaakt. In dit onderzoek wordt duidelijk of er functie beperkingen of afwijkingen zijn. Via een wiskundige berekening wordt de zool digitaal op maat ingetekend. De zool wordt in een extern lab uitgefreesd. Vervolgens maak ik de zool verder af met zacht materiaal, elementen en afdekmateriaal. En uiteindelijk wordt de zool op maat gemaakt bij het ophalen.”

Schoenadvies
“Schoenadvies is altijd onderdeel van de behandeling als iemand zolen nodig blijkt te hebben. Klachten verhelp je optimaal, door een zool te dragen in combinatie met de juiste schoen. Soms geef ik alleen schoenadvies en is er geen zool nodig om de klacht te verhelpen. Het is overigens niet zo dat iedereen speciale schoenen nodig heeft om de klachten te verminderen, een sneaker met een zool is dan een goede oplossing. Dat is per persoon verschillend.

Tip: als het lekker zit dan is het ook vaak goed. Dus dat hoeft niet per se een dure schoen te zijn.

Afspraak maken
Yvette is als registerpodoloog aangesloten bij stichting LOOP. Voor vergoedingen via uw verzekering en de hoogte hiervan, kijk op: www.cure-care.nl/podologie.

Cure & Care Podologie
Hoonaartstraat 72
0181-339931
yvette@cure-care.nl
www.cure-care.nl/podologie(online afspraak maken)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant