Afbeelding
Foto: Pixabay

We mogen naar de kapper en op afspraak winkelen

Algemeen 251 keer gelezen

Hellevoetsluis - Vanaf vandaag zijn er een aantal versoepelingen ingevoerd door het kabinet waardoor we weer wat meer mogen. 

Mensen met contactberoepen, zoals kappers en masseurs, mogen vanaf 3 maart hun beroep weer uitoefenen. Reserveren is verplicht, en er moet een check zijn op klachten. Vanaf het moment dat het bekend werd dat de kapsalons de deuren weer mochten openen stond de telefoon bij veel salons roodgloeiend. 

De verruiming geldt ook voor rij-instructeurs. Dit betekent dat mensen vanaf 3 maart weer rijles kunnen volgen en iedereen het praktijkexamen kan doen. Voor de theorie-examens wordt nu uitgewerkt hoe deze zo snel mogelijk op een veilige manier mogelijk worden. Sekswerkers mogen hun beroep nog niet uitoefenen.

Jongeren  tot en met 26 jaar mogen vanaf 3 maart met meer dan twee personen samen buiten sporten op sportaccommodaties. Niet in competitieverband, maar wel met het eigen team binnen de eigen club. Voorheen was dit alleen mogelijk voor jongeren tot en met 17 jaar. 

Vanaf 3 maart mogen winkels op afspraak klanten ontvangen. Per verdieping mogen maximaal 2 klanten tegelijk in de winkel zijn. Klanten moeten zich 4 uur van tevoren hebben aangemeld. Een bezoek duurt minimaal 10 minuten. Dit is om te voorkomen dat er toch contacten zijn tussen klanten die elkaar snel afwisselen. Daarbij blijven natuurlijk de basisregels gelden zoals de mondkapjesplicht, 1,5 meter afstand, hygiënemaatregelen en thuisblijven bij klachten. 

De avondklok is verlengd en blijft van kracht tot en met 15 maart 04.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant