De cliënten van Pameijer gaan regelmatig aan de slag voor F.C. Vlotbrug.
De cliënten van Pameijer gaan regelmatig aan de slag voor F.C. Vlotbrug.

Dirk Kuyt Foundation steunt dagbestedingsproject bij F.C. Vlotbrug

Algemeen 207 keer gelezen

Hellevoetsluis - Susanne van Arnhem, Accountmanager Bedrijven bij Pameijer, vertelt dat ze erg blij is met het dagbestedingsproject dat cliënten bij voetbalvereniging F.C. Vlotbrug mogen doen. “Het is mooi om te zien dat cliënten zo op laagdrempelige wijze kunnen participeren in de samenleving.

Onder begeleiding van één van de medewerkers van Pameijer verrichten ze diverse werkzaamheden bij de voetbalvereniging. Van het schoonmaken van de kleedkamers, tot het schoonmaken van pionnen en andere materialen van de club, onkruid wieden tot het uitzetten van de lijnen op het voetbalveld.

Kwetsbare mensen
De ‘F.C. Vlotbrug groep’ bestaat uit kwetsbare mensen die om diverse redenen het moeilijk vinden om mee te komen in onze maatschappij. Pameijer is er voor iedereen voor wie meedoen in de samenleving lastig is. Zo werkt er een dame mee die een fysieke beperking heeft, maar ook mensen die sociaal gezien wat moeilijker kunnen meekomen. Zij werken op deze manier aan hun arbeidsvaardigheden. “Het project betekent ontzettend veel voor onze mensen. Eén van de mannelijke deelnemers had een paar weken geleden vakantie, maar toch kwam hij wel langs voor een gezellig bakkie koffie,” vertelt Susanne over het enthousiasme van de mensen.

Inkomsten
Susanne is ontzettend trots op haar bedrijf, de groep mensen en haar collega die het project draait. “Het zijn vreemde tijden waarin we leven. Er is dan ook veel creativiteit bij mijn collega’s om de dagbesteding ook nu vorm te kunnen geven. Respect!”. Het zijn zeker ook hele moeilijke tijden voor F.C. Vlotbrug aangezien de inkomsten uit de horeca lange tijd zijn weggevallen. “Desondanks konden wij tijdens de COVID crisis van start gaan met het project. Ontzettend mooi dat F.C. Vlotbrug ons deze plek wil bieden. Uiteraard hopen we dat de horeca snel weer open mag want ook daar zien wij leuke en uitdagende werkzaamheden voor onze cliënten”.

Maatschappelijk verantwoord
Zowel Pameijer als F.C. Vlotbrug zijn erg tevreden over de samenwerking en dus is deze recentelijk voor onbepaalde tijd verlengd. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een belangrijk doel van de voetbalvereniging. Vorig jaar zou Pameijer voor haar jaarlijkse Jan Last Toernooi kosteloos gebruik mogen maken van de faciliteiten om met hun team te trainen. Helaas gooide COVID alles in de war. Voorzitter Evert Taal sprak zijn waardering uit voor de medewerkers aan het project. “We zijn inmiddels goed aan elkaar gewend en ik zie dat iedereen met veel energie meehelpt,” sprak hij.

Annie van Daal van de Dirk Kuyt Foundation was naar Hellevoetsluis gekomen om waardering uit te spreken voor het project. “Iedereen krijgt de hartelijke groeten van Dirk,” sprak ze voordat ze een tas met sportartikelen overhandigde. “We hopen jullie eens te zien op de jaarlijkse kampioenendag, waar Dirk zelf ook aanwezig is.”

Dirk Kuyt Foundation
De Dirk Kuyt Foundation maakt sporten voor mensen met een beperking bereikbaar.De Dirk Kuyt Foundation ondersteunt en (mede) organiseert inmiddels ca 175 sportevenementen door heel Nederland. De Foundation werkt samen met sportbonden, stichtingen, verenigingen en vrijwilligers waarbij ze een financiële en/of organisatorische bijdrage biedt om sport stimulerende projecten te kunnen realiseren. Dirk Kuyt heeft de Foundation in 2005 opgericht vanuit een persoonlijke drive om iets terug te doen voor de maatschappij. Omdat sporten niet voor iedereen vanzelfsprekend is heeft hij er bewust voor gekozen om de gehandicaptensport in Nederland te ondersteunen.

Uit de krant