De kerken hopen binnen afzienbare tijd de deuren weer te mogen openen.
De kerken hopen binnen afzienbare tijd de deuren weer te mogen openen. Foto: Wil van Balen

Geef vandaag voor de kerk van morgen

Algemeen 538 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op zondag 17 januari 2021 is het startsein gegeven voor de jaarlijkse Actie Kerkbalans. Vanwege de lockdown konden er nu geen kerkdiensten gehouden worden, maar met dit hoopvolle gebaar maakt de kerk duidelijk dat ze ooit weer open zal zijn voor samenkomsten. 

Via de sociale media en het You Tube kanaal is dit nog terug te zien. (Zie website Protestantse Kerk van Hellevoetsluis) Alle kerkdiensten zijn tot nader bericht alleen online te volgen, volgend de adviezen ingevolge Covid-19. Kerkbalans is de grootste fondsenwerfactie van het land; door het hele land vragen plaatselijke gemeenten aan hun leden om een financiële bijdrage over te maken.
Door het Corona-virus komt het sociale leven soms helemaal stil te staan.

De Actie Kerkbalans zal daardoor dit jaar ook anders verlopen dan eerdere jaren. Maar meer dan ooit is het zeer belangrijk om de actie extra onder de aandacht brengen. De schadelijke gevolgen van het Corona-virus, zoals eenzaamheid, angst en onzekerheid, kunnen worden verzacht door een goed functionerende kerk. Juist het verbindende aspect is in deze tijd hard nodig. 

De Protestantse Gemeenten van Hellevoetsluis (Kerk aan de Dorpsstraat, Petrakerk en Vestingkerk) hoopt dat binnen afzienbare tijd, als alle noodzakelijke maatregelen opgeheven zijn, de rode loper uitgerold kan worden om te vieren dat de kerk weer open mag!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant