Afbeelding

Helinium heeft nu ook een virtuele tour door het schoolgebouw!

Algemeen 827 keer gelezen

Hellevoetsluis - Het is tijdens de lockdown niet mogelijk om als bezoeker door een schoolgebouw te lopen en daarom heeft Helinium een virtuele tour gemaakt voor leerlingen op Voorne-Putten die in groep 7 en 8 zitten. Op deze manier kunnen de leerlingen toch een kijkje nemen en sfeer proeven. 

Wanneer je bij een lokaal naar binnengaat, kan je op video’s klikken voor meer informatie. Zo is er informatie te krijgen over het tweetalig onderwijs in het VWO, het Technasium in de HAVO en VWO, het vak Creative Technology in de MAVO en de techniekhal en de leerpleinen van mens & dienstverlenen in het VMBO. Voor elke leerling hebben ze een mooi onderwijsaanbod samengesteld en er valt wat te kiezen!

Naast de praktijklokalen waar je lessen sport, kunst, drama, muziek en dans krijgt, hebben ze ook veel theorielokalen waar je vakken krijgt als Engels, biologie en geschiedenis. Op het vmbo zijn er ook las- en kooklokalen. Neem maar eens een kijkje! Via de website kan je de virtuele tour bekijken en vragen stellen over de school, ze hopen die dan zo snel mogelijk te beantwoorden. Door de QR-code in dit bericht te scannen gaat u direct naar de virtual tour.

Wedstrijd voor leerlingen in groep 7 en 8 op Voorne-Putten

Afgelopen vrijdag heeft Helinium als eerste in de regio een live en online Open Huis georganiseerd. Dit was een groot succes, er waren bijna 1000 bezoekers. Tijdens de talkshow met docenten zijn veel voorkomende vragen gesteld en ook kijkersvragen die binnenkwamen via de live chat. Zo werd er bijvoorbeeld gevraagd welk VMBO-diploma je nodig hebt om kapper te worden, welke dieren ze op Helinium hebben en wat wiskunde precies voor vak is. Het Open Huis is terug te kijken op de website.

Na de talkshow was er een interactieve les over optische illusies. Er was een uitleg over hoe zintuigen werken, over illusies ontstaan in de natuur en optische illusies. Tussendoor werd er een woordweb gemaakt met de antwoorden die de leerlingen thuis gaven en waren er quizvragen gesteld, de antwoorden werden live getoond. De les werd afgesloten met een wedstrijd. Helinium daagt alle leerlingen in groep 7 en 8 op Voorne-Putten uit om een foto te maken van een optische illusie die ze zelf hebben bedacht en te mailen naar openhuis@helinium.nl. Dit kan tot uiterlijk 29 januari. Heb je de les over illusies gemist, dan kan je ons Open Huis terugkijken op onze website. Doe jij ook mee?

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant