Afbeelding
Foto: PR
Column

Prik!

Algemeen 1.572 keer gelezen

“Bloedingen, zoals tandvleesbloedingen, bloeduitstortingen, bloedingen tijdens of na operaties en bloedingen van de urinewegen en/of geslachtsorganen, zijn waargenomen, mogelijk met verlenging van de bloedingstijd. Ernstige overgevoeligheidsreacties die kunnen leiden tot ademhalingsproblemen en shock (sterke daling van de bloeddruk, bleekheid, onrust, zwakke snelle pols, klamme huid, verminderd bewustzijn) door een plotselinge sterke vaatverwijding. Maagdarmbloedingen, eventueel leidend tot bloedarmoede. Maag- en/of darmzweer soms met het ontstaan van gaatjes in de darmwand (perforatie).’

‘De stoffen MOSH (Mineral Oil Saturated Hydrocarbons) en MOAH (Mineral Oil Aromatic Hydrocarbons) zijn aangetroffen. Deze stoffen zijn mogelijk kankerverwekkend. MOSH kan zich ophopen in het vetweefsel van het lichaam en zo gezwellen (goed en kwaadaardig) in lever, milt, of lymfeklieren veroorzaken.‘

Voor de lezers die nu meteen denken dat dit de bijsluiters zijn over de mogelijke gevolgen van de COVID-19 vaccinaties die miljoenen Nederlanders gaan krijgen heb ik een geruststellend bericht! Nou ja, geruststellend, het gaat hier om bijwerkingen van ons aller vertrouwde Aspirine (de eerste bijwerking) en veel van de wellicht nog bekendere lipbalsems (de tweede bijwerking)!

De bijwerkingen van de medicatie die mensen nemen om op vakantie te kunnen gaan naar verre oorden zal ik hier maar helemaal niet opsommen. Zoek zelf de bijsluiter van malariapillen maar eens op. Of van Stamaril, dat u krijgt ter voorkoming van gele koorts. Heeft u wel eens een antigeluid gehoord voor gebruik van Aspirine, lipbalsem, en Stamaril? Ik, eerlijk gezegd, nog nooit.

Corona krijgen is een groter risico dan het vaccin nemen. COVID-19 ontregelt ook nog eens onze hele maatschappij en zorgt er voor dat wij allerlei leuke en sociale dingen moeten missen. Om nog maar niet te sprken over de emotionele en economische schade.

Dus mensen, twijfel net zo kort als toen u uw laatste Aspirinetabletje innam of lipbalsem opdeed en ga halen die prik! Waar kan ik aansluiten?

Want ik weet niet hoe het met u is, ik wil erg graag terug naar normaal. Terug naar de tijd dat we andere mensen niet als potentieel gevaar zien. Hopelijk is corona dan alleen nog een scheldwoord op de muur.

Ger den Reijer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant