Cilia Meerman, fractievoorzitter CDA
Cilia Meerman, fractievoorzitter CDA Wil van Balen
Column uit de raad

Stip op de horizon

Algemeen 343 keer gelezen

Vorige week sloten we het jaar 2020 af. Een jaar waarin het “Corona-virus” ons leven volledig op zijn kop zette. Om het virus te bestrijden moesten drastische maatregelen genomen worden. Voor veel mensen was het een moeilijk jaar omdat zij te maken kregen met het verlies van een dierbare, of van hun werk of bedrijf. Moeilijk ook door het wegvallen van de zo noodzakelijke contacten met familie en vrienden. Velen sloten het jaar af in verdriet, met zorgen, in onzekerheid.

Maar, 2020 was ook een verrassend, hoopvol jaar. Spontaan ontstonden allerlei creatieve acties om anderen een steuntje in de rug te geven en hun te laten weten: we denken aan je! 2020 heeft ons doen beseffen wat werkelijk belangrijk is in het leven: saamhorigheid, betrokkenheid, solidariteit, onderling contact. We zien dat terug in de vele wensen die we elkaar toestuurden: een gezond, hoopvol en liefdevol 2021 gewenst!

Er wordt op vele terreinen hard gewerkt aan een gezond 2021. Als alles volgens plan verloopt, start deze week het vaccineren. Samen met het consequent naleven, in saamhorigheid en uit solidariteit, van de gedragsregels hopen we dat het vaccinatieplan zal leiden tot minder besmettingen. De strenge regels waardoor zovelen nu hard getroffen worden, kunnen dan worden versoepeld en zullen uiteindelijk niet meer nodig zijn. Dat zijn hoopvolle lichtpuntjes. Ook lokaal vinden er in 2021 mooie, hoopvolle ontwikkelingen plaats, al of niet corona-gerelateerd. Een kleine greep: De gemeente blijft, in lijn met het landelijk beleid, extra ondersteuning bieden zowel om banen te behouden als om mensen te helpen die toch hun baan verliezen; Ze speelt adequaat in op de extra vraag om ondersteuning in het kader van de Jeugdzorg; Het hervatten door vrijwilligers en welzijnsorganisaties van hun vele activiteiten; Oplevering van het Integraal Kindcentrum (IKC)), waar elk kind welkom is en passend onderwijs kan krijgen, de inclusieve school; Realisatie van het nieuwe gezondheidscentrum aan de Herman Heijermansstraat; Uitvoering van de vele woningbouwplannen, waaronder het gebied rond de Sportlaan.

Maar vooral kijk ik uit naar een voortzetting van al die spontane, creatieve, verrassende en liefdevolle initiatieven die ons in 2020 de moed en kracht hebben gegeven om vol te houden! Ik wens u allen een gezond, hoopvol en liefdevol 2021!

Cilia Meerman, fractievoorzitter CDA

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant