Willem de Koning: ''Ik hoop dat we met het vaccin weer naar het normale leven zullen terugkeren en het sportieve met de voetbalcompetitie weer kunnen oppakken.’’ Foto Theo van Kralingen.
Willem de Koning: ''Ik hoop dat we met het vaccin weer naar het normale leven zullen terugkeren en het sportieve met de voetbalcompetitie weer kunnen oppakken.’’ Foto Theo van Kralingen.

FC Vlotbrug met supporter Willem de Koning als teammanager

Algemeen 343 keer gelezen

Hellevoetsluis- FC Vlotbrug heeft met onder anderen Richard Koutstaal, assistent-trainer Piet van Holst, assistent-scheidsrechter Michel Janse en teammanager Willem de Koning de volledige staf en begeleiding voor de selectie in het seizoen 2021/2022 rond.

Dan Rolandus

'De technische staf van FC Vlotbrug bestaat verder uit oud-speler Evan Gomes Soares, assistent Nick Driehuis en Jan de Neef (allen tweede elftal), de keeperstrainers Frans Heijligers en Glenn Prins en de verzorgers Harald Quittner en Ron Buis. ‘'Ik was al elftalleider van het tweede elftal, maar ik ben voor dit seizoen gevraagd om leider van het eerste elftal te worden,'' zegt Willem de Koning met trots. De Koning is de vader van FC Vlotbrug, de praatpaal waar iedereen binnen de club zijn verhaal aan kwijt kan. ‘'De spelers zijn ook goede vrienden van mij. De selectie is een beetje familie, een toffe groep zeker met de komst van Jan Tuitel.'' De Rotterdammer kwam in 1982 in Hellevoetsluis wonen. Hij voetbalde bij het inmiddels opgeheven Aeolus en in het zaalvoetbalteam Wezel Boys. ‘'Manuel Labrijn vroeg mij om bij FC Vlotbrug te komen voetballen. Ik vond het gelijk gezellig en ben in het derde elftal gaan spelen en meteen kampioen geworden. Dat was een mooie binnenkomer. We zijn in totaal drie keer kampioen geworden. Wij trainden op dinsdagavond en ik mocht rond 1985 op donderdagavond onder trainer Peter Stal meetrainen met de selectie. Dat was in de tijd met spelers als Cor Radings, Frank Allersma, Ton Kaffa, Jan Meeder en de broers Alex en Rob van Lent. Cor Radings senior was leider en ik ging altijd als supporter mee met het eerste elftal en mocht ook met de selectie mee op trainingskamp naar Texel. Bram de Smit merkte op dat ik de animator was van de groep en mocht blijven. Ik heb naderhand met een aantal spelers van het eerste elftal in het vierde elftal gespeeld en zijn met het elftal naar Noord-Brabant of Limburg geweest. Als leider onder trainer Piet van Holst werden we twee keer kampioen met het tweede elftal. Het was met al die kampioenschappen een geweldige tijd, altijd feest.'' Willem de Koning was ook leider van het eerste elftal in de periode met trainer Bert van der Lijn. ‘'Zijn we in het seizoen 2011/'12 met promotie naar de derde klasse ook kampioen geworden. Maar ook het laatste kampioenschap in het seizoen 2018/'19 met Tom Larssen en nadat Tom in december besloot te stoppen door Piet van Holst en Ronald Brons met promotie naar de derde klasse met succes werd afgewerkt was geweldig.'' De Koning is tijdens de derde helft in de kantine van de FC ook de zichtbare gangmaker. ‘'Ik ben een man die tussen de spelers staat.''

Vrijwilligerswerk

Willem de Koning is met hand en spandiensten bijna dagelijks op het Sportpark de Kooistee te vinden. ‘'FC Vlotbrug betekent heel veel voor mij. Ik zit in de onderhoudsploeg en ben betrokken bij diverse activiteiten binnen de club. Zo heb ik met de aanleg van de elektriciteit met andere vrijwilligers van de club meegeholpen aan de afwerking van de nieuwe kantine, verzorgen we feestavonden zoals met het binnenhalen van de band De Dijck, het 25-jarig bestaan, activiteiten voor de jeugd en wedstrijden zoals die tegen Oud-Feyenoord voor heel veel publiek en een stampvolle kantine. We hebben binnen de club ook nog het dartteam Lekker Vlot. Goed voor de sfeer.'' Willem de Koning was ook één van de voortrekkers van het Walking Football bij FC Vlotbrug. ‘'Het team was voor mij de Walking Dead. Als ik een schijnbeweging maakte, dan vielen er vijf spelers om, ha, ha. De activiteiten staan nu vanwege de coronacrisis op een laag pitje, maar als we weer los mogen, dan gaan we er weer vol voor.''

Uit de krant