Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Geen aanlanding hoogspanningskabel via Haringvliet

Algemeen 449 keer gelezen

Hellevoetsluis - Het is bekend gemaakt dat het voorkeursalternatief voor de aanlanding van de hoogspanningskabel IJmuiden Ver Alpha definitief naar Borssele gaat. Gemeenten op Voorne-Putten; de gemeenten Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee en het waterschap Hollandse Delta blijven dus voorlopig gevrijwaard.

Wethouder Schop noemde dit in de commissievergadering WWR van 25 november heugelijk nieuws. “Het traject zal niet via het Haringvliet en de Haringvlietdam gaan lopen”, maar benadrukte hij: “het is niet uitgesloten dat als er in de toekomst nieuwe aanlandingen nodig zijn dit wel via het Haringvliet zal gaan lopen.”

De minister van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft het voorkeursalternatief voor het Net op zee IJmuiden Ver Alpha gekozen. Dit tracé loopt door de Noordzee en gaat via het Veerse Meer richting Borssele. De duurzaam opgewekte elektriciteit gaat daarna via een nieuw te bouwen converterstation naar het bestaande hoogspanningsstation waarna de energie naar het landelijke hoogspanningsnet zal gaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant