Afbeelding
Ingezonden mededeling

Laat je Vitamine D testen

Algemeen 1.888 keer gelezen

Hellevoetsluis -  Laat je Vitamine D niveau testen bij samenwerkende apotheken den Bonsen Hoek, de Struytse Hoeck en Helius MC en Servicepunt Zorg Inn.

Het zal u niet ontgaan zijn dat de laatste weken in de media veel aandacht besteed is aan vitamine D. Het zou volgens de berichtgeving kunnen helpen tegen Covid-19, maar de wetenschappers zijn daar nog niet voor honderd procent over uit. Toch is het zo dat veel mensen advies komen vragen en een potje vitamine D willen aanschaffen. Goed advies is daarbij belangrijk. Leeftijd, huidskleur, te weinig zonuren, het hebben van overgewicht en nog meer factoren spelen daarbij een rol. Ouderen hebben vaak een hogere vitamine D-behoefte dan (jong)volwassenen. Mensen met overgewicht of obesitas hebben een vitamine D-behoefte die 1,5 tot 3 keer hoger ligt. Langere tijd een vitamine D tekort leidt tot vele klachten van een onschuldig lijkende vermoeidheid of lusteloosheid tot er uiteindelijk zelfs spierzwakte of botontkalking kan optreden. 

Wanneer is er spraken van een Vitamine D tekort
Wanneer is er sprake van een vitamine D tekort? Bij een vitamine D tekort test wordt de hoeveelheid vitamine D 25-hydroxy in je bloed gemeten. Als deze waarde lager is dan 50 nmol/l is er sprake van een tekort. In het optimale geval ligt deze waarde hoger dan 80 nmol . 

De orthomoleculair therapeut van onze Apotheken: Diana Vermeer, wil graag helpen om uw gezondheid te behouden en te optimaliseren door inzet van optimale doseringen van vitamine en mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen.

Testen in de apotheek
Sinds kort biedt samenwerkende apotheken Den Bonsen Hoek, de Struytse Hoeck en Helius MC en Servicepunt Zorg Inn de mogelijkheid voor cliënten om twee keer per jaar gratis een vitamine D test uit te laten voeren. Ben je geen klant kun je voor € 27,95 per keer gebruik maken van deze dienst. De vitamine D test kan eenvoudig met een vingerprik worden afgenomen. Binnen een kwartier kan de uitslag afgelezen worden. Aan de hand van de uitslag kan er een advies op maat gegeven worden. Dit advies bestaat uit een suppletie advies op maat aangevuld met leefstijltips. Op deze manier kan indien noodzakelijk een vitamine D preparaat aangeschaft worden dat past bij uw persoonlijke behoefte. 

Een afspraak maken kan telefonisch via: 0181-330190 of via de mail: diana@bewustgezond.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant