U krijgt een vaste zitplaats toegewezen in een van de rijtuigen, die volledig ingericht zijn op de anderhalvemeter-norm
U krijgt een vaste zitplaats toegewezen in een van de rijtuigen, die volledig ingericht zijn op de anderhalvemeter-norm

Stap deze herfst in de wereld van de RTM

Algemeen 239 keer gelezen

Ouddorp - De historie van de trammaatschappij, die over 235 kilometer aan spoor beschikte, is vooral in het RTM-museum aan de Brouwersdam voelbaar en je leert er daar alles over.

Stap je in de stoom- of dieseltrams dan stap je eigenlijk in een tijdscapsule; je voorstellen hoe het openbaar vervoer er vroeger uitzag is ineens niet moeilijk meer. Het materieel is door vrijwilligers prachtig gerestaureerd en wordt door het jaar heen in topconditie gehouden.

Om iedereen te kunnen laten genieten van al dit moois heeft de RTM ritten georganiseerd in de herfstvakantie. Op de woensdagen 14 en 21 oktober, de donderdagen 15 en 22 oktober en de zaterdagen 17 en 24 oktober is het museum van 10.30 u. tot 17.00 u geopend en rijdt er om 11.45 u. en 13.30 u. een stoomtram en om 15.30 u. een historische dieseltram uit begin jaren ’50. Alle andere zaterdagen en woensdagen tot 1 november is het museum geopend van 12.30 tot 16.30 u. en rijdt er om 13.30 u. een historische RTM-dieseltram van net na de Tweede Wereldoorlog. Nostalgie van de bovenste plank! Om mee te kunnen op een van de dagen is reservering vooraf verplicht. Dat kan, uiterlijk een dag van tevoren, via reserveringen@rtm-ouddorp.nl of door te reserveren via de website www.rtm-ouddorp.nl/actueel/ . Aan het loket kunnen de gereserveerde kaartjes alleen met pin worden betaald.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant