Theo van Kralingen

Nieuwenhoorn bezorgt Brielle gevoelige tik

Algemeen 512 keer gelezen

Nieuwenhoorn- Nieuwenhoorn heeft de derby tegen Brielle met een 2-1 (2-1) overwinning afgesloten. De zwartwitten maakten daarmee een uitstekende rentree in de eerste klasse B.

‘’We hebben in de eerste helft prima gespeeld en kwamen ook verdiend op 2-0. We hebben Brielle in de tweede helft laten komen, maar evenals in de eerste helft leverde dat geen uitgespeelde kansen op. Tien minuten voor tijd en nog tien minuten in de extra tijd was er veel druk op het doel, maar hebben we het met kunst en vliegwerk schoongehouden’’, sprak trainer Ron van den Berg lovend over zijn team. Dimitri Gomes Almeida opende de score door vanuit de draai de Brielse doelman met een 30-meterlob te verschalken, nadat hij eerst de bal van een tegenstander had ontfutseld: 1-0. Melvin Winterberg verdubbelde uit een vrije trap de score naar 2-0. Brielle bracht de spanning op slag van rust met een benutte strafschop, na een vermeende handsbal van Yannick OÇallaghan, terug tot 2-1. ‘’Wij hebben in de tweede helft vanuit de omschakeling via Christiaan Dabaghian en Ferani van Vugt nog de beste kansen gehad op 3-1 en 4-1. Al met al een lekkere overwinning tegen één van de betere teams in de eerste klasse.’’ Nieuwenhoorn speelt zaterdag in Rotterdam tegen Neptunus/Schiebroek.

Nieuwenhoorn: Ragip Ozrak; Gregory Paula, Yannick OÇallaghan, Frank Molendijk, Merijn Wolters; Melvin Winterberg, Danique Wolters, Tim van der Lijn (46. Ferani van Vugt); Dimitri Gomes Almeida (70. Nelson Costa de Brito), Christiaan Dabaghian (85. Sander van der Ven), Jeffrey Burger.

Fotografie: Theo van Kralingen