Afbeelding
Theo van Kralingen

Jan Tuitel voelt zich thuis bij FC Vlotbrug

Algemeen 1.687 keer gelezen

Hellevoetsluis- Jan Tuitel is weer thuis, thuis bij FC Vlotbrug, de club waarbij hij 27 jaar geleden zijn voetbalcarrière begon in de F-jes. Tijdens zijn carrière vierde hij triomfen bij de toenmalige zondag-hoofdklassers Nieuwenhoorn, het dit jaar ter ziele gegane Leonidas waarmee hij in 2012 zelfs de landelijke KNVB-beker bij de amateurs veroverde en Nieuwenhoorn (za) met promoties van de derde naar de eerste klasse.

Dan Rolandus

‘’lk ben bij FC Vlotbrug in de jeugd begonnen en het mooie is dat ik heel veel bekenden bij de club terugzie, zoals een aantal trainers (o.a. Piet van Holst, DR) en bestuursleden (Piet Breedveld, DR) die er nog steeds rondlopen. Het voelde gelijk goed. Ik merk echt dat het een groep met leuke gasten is.’’ Jan Tuitel is de waterdrager bij FC Vlotbrug. ‘’Ik word door de bank (de trainers Richard Koutstaal en Piet van Holst, DR) gewaardeerd voor mijn opvattingen en bij de spelers is de acceptatie en de waardering niet minder. Het is bij mij zeker niet zo, dat ik me wil presenteren als speler, die op het hoogste amateurniveau heeft gespeeld. Ik sta gewoon tussen de jongens en waar ik wat extra ’s kan doen zal ik dat niet laten. Ik ben een speler, die het moet hebben van passie en hard werken en op die manier probeer ik iedereen een beetje aan te jagen en te sturen. Ik ben sinds de meniscusoperatie bij Nieuwenhoorn drie jaar geleden weer helemaal fit, heb lekker kunnen spelen.’’

Eerst de punten
FC Vlotbrug heeft de boeg na het belabberde, door de uitbraak van het corona Covid-19 afgebroken seizoen 2019/’20 omgegooid. ‘’We spelen dit seizoen met een sterk bezet middenveld wat behoudender’’, gaat Jan Tuitel verder. ‘’Vorig jaar is het niet gegaan zoals bij FC Vlotbrug werd verwacht. Het is zaak als team eerst hard te werken om de nodige punten bij elkaar te halen. Het gaat erom dat je verwijderd blijft van de onderste plaatsen. Gaat het naar wens, dan kan je later ook weer energie steken om meer naar voren te gaan voetballen. Het is belangrijk dat we tegen BZC/Zuiderpark een goede een goede start hebben gemaakt. Het was een rare wedstrijd. Zij waren in de eerste twintig minuten beter, wij kregen de eerste kansen, maar kwamen met 2-0 achter. Als je dan toch nog met 2-3 wint, geeft dat vertrouwen. Vanaf het moment dat BZC met tien man kwam te staan zijn wij gaan drukken. BZC was een lastig ploegje, maar wij waren een stuk fitter. Hoewel, bij elf tegen elf had ik het nog moeten zien.’’ De Hellevoeter ontbrak tegen HBSS, het duel dat op De Kooistee met 1-4 (1-0) verloren ging. ‘’Ik had een lichte verrekking in mijn bovenbeen, wilde tegen HBSS geen risico nemen. Zoals ik al voorspelde heeft HBSS een heel goede ploeg met zo’n zes spelers van Leonidas, allen met hoofdklasse-ervaring.’’

De 33-jarige ondernemer van De Vloeren Gigant Hellevoetsluis verwacht dat FC Vlotbrug mee zal draaien in de middenmoot van de derde klasse C. ‘’Ploegen als HBSS en Zuidland zullen wel voor de titel gaan strijden. Wij zullen aan de bak moeten om de beoogde doelstelling te bereiken. De trainingsopkomst is optimaal en dat helpt ook mee om tot een goed resultaat te komen’’, aldus Jan Tuitel.

FC Vlotbrug is tegen HBSS strijdend ten onder gegaan. ‘’HBSS heeft veel kwaliteit en was ook de beter voetballende ploeg, maar mede door twee zure rode kaarten op cruciale momenten van Lesther den Broeder bij 1-2 en Bram Scheringa hebben we geflatteerd met 1-4 verloren’’, vond trainer Richard Koutstaal. FC kwam door een geweldige uithaal van Siméon Seghers vlak voor rust met 1-0 voor. ‘’De druk werd in de tweede helft groter, maar bij 1-2 was er de ongelukkige rode kaart voor Lesther. We hebben onze huid zo duur mogelijk verkocht.’’ FC Vlotbrug moest het verder stellen zonder Rick Eldering en, op tien minuten na ook zonder Clint van de Veerdonk.

FC Vlotbrug: Nino Noordijk; Sjors Allersma (80. Clint van de Veerdonk), Bram Scheringa, Mitchel de Zeeuw, Lesther den Broeder; Danny Browne, Jordy van der Kooij, Ryan de Melker, Gijs Vermeer (62. Job de Waard); Siméon Seghers (75. Eniola Cole); Shenomar Pers. 

Fotografie: Theo van Kralingen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant