Theo van Kralingen

Hellevoetsluis rest slechts de complimenten

Algemeen 585 keer gelezen

Hellevoetsluis- Hellevoetsluis heeft de eerste competitiewedstrijd in de tweede klasse D tegen Sparta met 1-2 (0-1) verloren.

‘’We hebben van alle kanten lovende woorden en veel complimenten gehad, maar een feit is dat we wel met lege handen staan’’, was trainer Paul Bestebreur nog niet bekomen van de zure nederlaag.

Onachtzaamheid op slag van rust en naïef handelen diep in de extra tijd waren goed voor twee Spartaanse treffers. ‘’De ploeg heeft er alles aan gedaan om een optimaal resultaat uit de strijd te halen. Balverlies op slag van rust leidde tot de 0-1. Er werd niet eens meer afgetrapt. Ros je de bal de ruimte in ga je met 0-0 rusten in plaats van 0-1.’’

Daarvoor waren er kansen over en weer voor Brian Poelman, Frank de Regt en Jeffrey de Koning aan Hellevoetse zijde en aan de andere kant met een prima keepende Daniel Ribaric. ‘’We hebben in de tweede helft alles geprobeerd om het tij te keren, kregen ook kansen (o.a. Glenn Stoffers, DR) en mogelijkheden. Er werd ook gesproken over twee strafschoppen, maar dat heb ik zelf niet gezien. We kwamen twee minuten voor tijd door Obi (Gaultier Obiango, DR) op 1-1. We hadden bijna het resultaat, maar waren te naïef om het dik verdiende gelijkspel over de streep te trekken. Dit was een heel zure nederlaag met perspectief zullen we maar zeggen.’’

Bij Hellevoetsluis ontbraken de routiniers Vincent Mast, Öner Sang-A-Jong, Stefan Tuns en Onur Furuncu. Hellevoetsluis speelt aanstaande zaterdag in Krimpen aan den IJssel tegen DCV.

Hellevoetsluis: Daniel Ribaric; Rucentney Benito (70. Marley Dors), Luuk Engels, Jeffrey de Koning, Patrick Haze (55. Richard Zeebregts); Quincy de Lobel, Frank de Regt, Brian Poelman; Glenn Stoffers (65. Fabian Boekholt), Gaultier Obiango, Serkan Yavuziygitoglu.

Fotografie: Theo van Kralingen