Afbeelding

Heeft u wel eens ruzie met de buren?

Algemeen 562 keer gelezen

Maakte u kennis met de buren toen u in uw huis kwam wonen? Dan is de kans dat er in de toekomst een burenruzie ontstaat al een stuk kleiner! Want goed contact en eventuele duidelijk gemaakte afspraken met de buren voorkomen dat er conflicten ontstaan over (eigenlijk) kleine voorvallen.

Een ‘op jouw plek’ staande caravan, een haag die niet wordt gesnoeid, lawaai, een rokende bbq, het zijn de bekende oorzaken waardoor conflicten ontstaan met buren. En vergis je niet: een kwart van de Nederlanders heeft wel eens een issue met een buurman of buurvrouw! Kadasterdata.nl heeft hier onderzoek naar gedaan.

Als er geen goed contact bestaat met de buren in normale omstandigheden, dan is een fikse woordenruzie dichtbij als er eens iets voorvalt dat besproken moet worden. Weet u dat uit het onderzoek naar voren is gekomen dat 13 procent de mensen aangeeft dat zij elders zouden gaan wonen als ze tevoren hun buren hadden gekend?

Jongere mensen hebben vaker problemen met hun buren. Zou dit komen doordat zij minder contact zoeken met hun buren? Het zou zomaar eens kunnen! Vraag uw zoon of dochter die pas is verhuisd maar eens of ze al kennis gemaakt hebben met de buren. Grote kans dat dit niet is gebeurd.

Dat is echt jammer, want je kunt elkaar niet alleen helpen, maar als er eens iets voorvalt kun je elkaar makkelijker aanspreken. Vaak gebeurt het dat het allereerste contact met een buurman of buurvrouw gaat over iets dat je niet zint.

Kijkt u wel eens naar de Rijdende Rechter of Mr. Frank Visser doet uitspraak? Dan weet u wat er zoal kan gebeuren!

Maar voor u daar naar toe stapt: in Hellevoetsluis bestaat een goed functionerende buurtbemiddeling!! Zie fijnjetezien.nl of de website van de gemeente Hellevoetsluis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant