Afbeelding

ANWB: grote verkeersdrukte op Europese wegen

Algemeen 525 keer gelezen

De ANWB waarschuwt komend weekend voor grote verkeersdrukte op de Europese wegen. Miljoenen vakantiegangers zijn op weg naar hun vakantiebestemming of reizen weer naar huis. Het verwachte mooie zomerweer zorgt ook voor veel dagjesmensen waardoor het extra druk wordt op de wegen. In Nederland moet vrijdagmorgen al rekening worden gehouden met veel verkeer en files. Vooral op de wegen richting kust en waterrijke gebieden zal het al vroeg druk zijn, verwacht de ANWB.

Ook tijdens het weekeinde zullen veel mensen eropuit gaan met kans op files en oponthoud. Zij moeten bovendien rekening houden met diverse wegwerkzaamheden. Op de A1 Apeldoorn-Hengelo, de A10 de Ringweg Amsterdam en op de A16 bij het Terbregseplein is daardoor de kans op vertraging groot.
De Franse verkeerspolitie bereidt zich voor op een tweede zwarte zaterdag. Die dag begint rond 06.00 uur met files op de A6/A7, de Autoroute du Soleil. Niet veel later loopt het verkeer ook vast op de A10 tussen Parijs en Tours en bij Poitiers richting Bordeaux. Op de routes door Midden-Frankrijk is het een stuk minder druk, zoals de A20 tussen Limoges en Brive-la-Gaillarde en de A71/A75 bij Clermont-Ferrand en bij Montpellier.

In Duitsland verwachten we ook een druk weekend door zowel vertrekkend als terugkerend vakantieverkeer. Op de A7 Hamburg-Deense grens zal het in beide richtingen erg druk worden met kans op urenlang filerijden. In het zuiden loopt het verkeer vast op de wegen rond Stuttgart, Neurenberg en München (A3, A8, A9). Op veel plaatsen wordt in Duitsland aan de weg gewerkt, dat zorgt nog eens voor extra hinder.

Een ander groot knelpunt in Europa is de route door Oostenrijk naar Slovenië. Op de A10 tussen Salzburg en Villach en op de A11 voor de Karawankentunnel wordt zaterdag in beide richtingen gewaarschuwd voor enkele uren wachttijd.In Zwitserland is de St Gotthardtunnel (A2) het beruchte knelpunt en verwacht men zaterdag dat de wachttijden aan beide kanten oplopen tot meer dan een uur.

Wil je de grootste drukte vermijden, vertrek dan pas zaterdag na 10.00 uur vanuit Nederland. Nog beter is het om op zondag op weg te gaan. Blijf op de hoogte van de Europese files via de ANWB Vakantiehulp app en via Twitter @ANWBEuropa. Voor files en werkzaamheden in Nederland @ANWBverkeer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant