Afbeelding

Bezoek voor vrijwilligers Koninklijke Onderscheiding

Algemeen 416 keer gelezen

Hellevoetsluis - Afgelopen week heeft Fijnjetezien weer een aantal vrijwilligers bezocht die een Koninklijke Onderscheiding hebben gekregen. 

Chris Reijtenbagh in Oudenhoorn toonde zich zeer verrast en de buurtverbinders waren onder de indruk van zijn ervaringen. Begonnen als vrijwilliger bij de Blusgroep Oudenhoorn, waar hij nog steeds actief is. Maar hij kon door het vrijwilligerswerk ook professioneel aan de slag gaan en dat heeft hem vele ervaringen opgeleverd. Zoals helpen bij rampen op Haïti, in Nepal maar ook op Sint Maarten. Wie herinnert zich niet die verschrikkelijke gebeurtenissen, waarbij ook de Nederlandse teams daadwerkelijk nog mensen onder het puin vandaan konden halen. En heel hard hebben aangepakt met het weer enigszins leefbaar te maken. 

Ook Cor Huybrecht heeft nog steeds een actief vrijwilligersleven: de Noordhinder kan op zijn hulp rekenen en jaren was hij lid van de Vrijwillige brandweer. Niet alleen het uit de sloot halen van een paard of koe, maar ook bij zeer ernstige gebeurtenissen zoals verkeersongevallen. Je moet sterk in je schoenen staan en steun hebben van het thuisfront. Wat ook bevestigd werd door Rob van Gent, al meer dan 20 jaar bij de Blusgroep van brandweer Oudenhoorn. En dat allemaal naast hun reguliere werkzaamheden. De brandweer is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant