Afbeelding

1 juni, 12.00 uur: terrassen gaan open!

Algemeen 1.013 keer gelezen

Hellevoetsluis - Morgen is het zover: de terrassen mogen weer geopend worden. Het wordt prachtig weer, dus de Hellevoetse ondernemers doen er alles aan om er helemaal klaar voor te zijn.

Een aantal terrassen is groter geworden. Waar mogelijk hebben de horeca ondernemers dankbaar gebruik gemaakt van de mogelijkheden tot tijdelijke uitbreiding van het terras die de gemeente Hellevoetsluis biedt. Sommige terrassen zijn zo ruim geworden dat het aangeven van looproutes niet nodig is, anderen hebben met pijlen aangegeven hoe de gasten het terras kunnen betreden en verlaten.

Reserveren is niet nodig, dat geldt alleen voor restaurants. Als gast moet je buiten verplicht aan een tafeltje zitten. Op een terras is reserveren niet verplicht. Er is geen maximum aan het aantal personen. Als je binnen in een restaurant of café wilt eten en drinken, dan moet je reserveren. Er mogen maximaal 30 mensen binnen zijn. Voordat je op het terras plaatsneemt, moet je een aantal vragen beantwoorden over je gezondheid. En over het gezelschap waarmee je bent.

Iedereen moet namelijk anderhalve meter afstand bewaren tot elkaar, met uitzondering van mensen die bij elkaar in huis wonen en tweetallen. Vanaf drie personen wordt op die regel gecontroleerd. Daardoor kunnen ook tweetallen die niet samenwonen, binnen anderhalve meter van elkaar zitten.

Natuurlijk moet ook het personeel afstand houden op het terras, maar er mag een uitzondering gemaakt worden voor het opnemen van de bestelling, het serveren van je drankje en het afruimen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant