Afbeelding

Er mag weer geknipt worden...

Algemeen 456 keer gelezen

Hellevoetsluis - Er mag weer geknipt worden! Vooral voor veel mannen was het best even afzien met een enigszins woeste haardos door het leven te gaan de afgelopen weken. Vooral voor degene die geen partner heeft die handig is met de schaar en ook zelf de tondeuse niet durft te hanteren.

Elders in het land ging kapsalons vandaag zelfs al om middernacht open om klanten in 'haarnood' te bedienen.

En er mag vanaf 11 mei weer meer. Zo is het weer toegestaan om de volgende contactberoepen uit te oefenen in de paramedische sector zoals diëtist, ergotherapeut, tandprotheticus, keuringsartsen, enzovoort. Contactberoepen persoonlijke verzorging zoals schoonheidsspecialist, pedicure e.d.Contactberoepen alternatieve geneeswijze: masseur, acupuncturist, chiropractor, homeopaat e.d. En overige contactberoepen: rij-instructeurs en tattooshops. Voor sekswerkers geldt een uitzondering. Zij mogen naar verwachting per 1 september 2020 hun werk hervatten. Bibliotheken mogen weer open. Buitensport op 1,5 m voor alle leeftijdsgroepen, inclusief lesgeven (geen wedstrijden en niet douchen).

De verruimingen per 11 mei zijn mogelijk omdat de klanten van deze sectoren vooral lokaal zijn, de hygiënemaatregelen makkelijk opgevolgd kunnen worden en de kans op groepsvorming in de publieke ruimte klein is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant