Afbeelding
Foto: Pixabay

Gemeente wil onderwijsachterstand tegen gaan

Algemeen 564 keer gelezen

Hellevoetsluis- Alle gemeenten in Nederland bieden kinderen met een risico op een ontwikkelingsachterstand voorschoolse educatie (VVE) aan. Landelijk is besloten dat het aantal uren voorschoolse educatie vanaf 1 augustus omhoog gaat.

Ook gemeente Hellevoetsluis vindt het heel belangrijk dat kinderen gelijke kansen krijgen en heeft daarom samen met lokale professionals bedacht hoe de uitbreiding het best vorm kan krijgen. Ook heeft de gemeente besloten het aantal uren al vanaf 1 mei te verhogen. Hiermee wil de gemeente onderwijsachterstanden bij kinderen tegengaan.

Ontwikkelingsachterstand
De voorschoolse educatie (VVE) wordt aangeboden bij de Kinderkoepel in Hellevoetsluis en is bedoeld voor peuters tussen de 2,5 jaar en 4 jaar met een risico op een ontwikkelingsachterstand. Peuters met een VVE-indicatie beginnen vanaf 1 mei met 6 uur opvang per week en krijgen naar mate ze ouder worden 12,5 uur en later 18 uur per week peuteropvang. Peuters zonder VVE-indicatie gaan ruim 6 uur per week naar de peuteropvang. De Kinderkoepel informeert de ouders van de peuters over wat deze verandering voor hen betekent.

Samen met medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin, stichting Push, de Kinderkoepel en het samenwerkingsverband Kindkracht is nagedacht over de uitbreiding van het aantal uren. Het is heel belangrijk dat het aantal uren per week goed past bij de leeftijd van het kind. Daarom krijgen peuters met een VVE-indicatie in Hellevoetsluis vanaf 1 mei steeds meer uren peuteropvang als ze ouder worden. Wethouder Hans van der Velde: 'Ik ben blij dat we goede afspraken hebben kunnen maken met de Kinderkoepel om ervoor te zorgen dat we al in mei starten met de uitbreiding. Want de uitbreiding van de voorschoolse educatie draagt bij aan betere ontwikkelkansen voor kinderen. En: waarom wachten met deze verbetering als het ook eerder kan!'

Peuteropvang is inkomensafhankelijk
Ouders blijven een eigen bijdrage voor de eerste twee dagdelen peuteropvang betalen. De hoogte van die bijdrage is afhankelijk van het inkomen van de ouder(s). Voor ouders met een inkomen tot 120% van het bijstandsniveau is de peuteropvang gratis. De extra peuteropvang voor kinderen met een VVE-indicatie is voor alle ouders gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant