Het was genieten geblazen voor de jeugd en hun trainers.
Het was genieten geblazen voor de jeugd en hun trainers.

Voetballertjes FC Vlotbrug genieten van kerstdiner

Algemeen 646 keer gelezen

Hellevoetsluis - Drie weken geleden hadden Nils Cornet en Richard van Doorn, twee voetbalvaders, het plan opgevat om iets leuks voor kerst te organiseren voor de jeugd van FC Vlotbrug.

Met het plan voor een kerstdiner togen de twee naar de activiteitencommissie, maar helaas werd er geconstateerd dat er weinig budget was. "We hadden in eerste instantie thuis een plan gemaakt om een patatje, knakworstje en een waterijsje te kunnen aanbieden", vertelt Nils. De verwachting was dat 30 tot 40 kinderen zich zouden aanmelden, maar het aantal aanmeldingen voor het kerstdiner op de 21e was zo overweldigend dat er een sponsoractie op touw gezet moest worden om de kosten te kunnen dekken.

"Uiteindelijk stonden er 125 kinderen en 25 trainers op onze lijst. Wij zijn sponsors gaan benaderen waardoor we ruim €3000,- hebben opgehaald. Met dit bedrag hebben we een onvergetelijke avond voor de kinderen kunnen organiseren met heerlijk eten met een serieus voorafje, een tournedos en crème brûlée toe. Het was een behoorlijke logistieke planning om 150 man bijna gelijktijdig te kunnen bedienen, maar het is gelukt." Ouders van de kinderen waren vanaf 19.30 uur welkom. Buiten werden de lichten aangezet en zijn de kinderen gaan voetballen en ondertussen genoten hun ouders van een glaasje glühwein en chocolademelk.

Dankzij de vele gulle giften van de sponsors was dit een goed geslaagd kerstfeest. Op 12 januari zal het G-Team getrakteerd worden op een heerlijk diner.

Uit de krant