HC Voorne trots op renovatie sportcomplex | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
Aan wethouder Schop de eer het startsein te geven voor de offciële opening van de blaashal.
Aan wethouder Schop de eer het startsein te geven voor de offciële opening van de blaashal. (Foto: PR)

HC Voorne trots op renovatie sportcomplex

  •   243 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op 3 juni van dit jaar werd op het terrein van HC Voorne aan de Boerseweg gestart met de uitvoering van een grootscheepse renovatie van het sportcomplex.

In september werden de werkzaamheden nagenoeg afgerond en kon er door de leden gebruik gemaakt gaan worden van de inmiddels vernieuwde velden. Onlangs werd ook het slotstuk, een gigantische blaashal ook wel de Hockey Dome genoemd, officieel in gebruik genomen. Wethouder Schop mocht de honneurs waarnemen en de openingshandeling verrichten.

Flinke kostenpost
Met de complete renovatie is een bedrag gemoeid van 1,6 miljoen euro. De club neemt hiervan €880.000 (55%) voor eigen rekening; een deel van dit bedrag komt uit sponsorbedragen en contributie waarvoor jarenlang flink gesprokkeld en gespaard is. Daarnaast heeft de hockeyclub een lening van €500.000,- afgesloten om de renovatie te kunnen verwezenlijken. Het resterende bedrag is betaald vanuit een landelijke subsidie en een subsidie vanuit de gemeente.

"Het is echt een megarenovatie geweest", vertelt Heleen Boender bestuurslid HC Voorne. "We hebben niet alleen de velden vervangen, maar ook de onderlaag met rubberkorreltjes, de e-layer, is meegenomen. We hadden voorheen één semi-waterveld en twee zandvelden. Onze leden hadden de wens uitgesproken om in ieder geval het semi-waterveld te vervangen voor een waterveld. We hoopten het financieel rond te krijgen om een waterveld en ook nog een semi-waterveld te kunnen verwezenlijken."

State of the art
"En dat is gelukt: we hebben nu een waterveld, een semi- waterveld en een zand ingestrooid kunstgrasveld. Op een waterveld gaat het spel nog sneller omdat er geen wrijving is van zand. En de bal stuitert terug; het spel wordt daardoor driedimensionaal en niet meer tweedimensionaal zoals bij een zandveld. Dit geeft een heel andere discipline aan de hockeysport."
Niet alleen de velden zijn vernieuwd, maar ook de hekwerken, bestrating, riolering, 100 kuub waterbassins voor de opvang van hemelwater die via het drainagesysteem vanaf de velden naar de bassins gaan (daar wordt mee gesproeid en er is dus geen drinkwater meer nodig) en led verlichting.

Verankerd onder het veld
Heleen: "Toen wij bezig waren het financiële plaatje rondom onze renovatieplannen rond te krijgen, zagen we mogelijkheid om naast de renovatie van de velden ook gelijk een blaashal te realiseren." De blaashal zit vast aan ankers van 19,5 meter lang die onder het kunstgrasveld zijn geplaatst. Het opzetten van het gevaarte is een flinke klus waar zo'n 30 man voor nodig is. In februari wordt de hal weer afgebroken en gestald tot de volgende winterperiode. In november 2020 zal de Hockey Dome vervolgens weer verrijzen.

Zaalhockey
"In de winter doen wij aan zaalhockey. Omdat we daar zelf geen ruimte voor hadden waren we aangewezen op verschillende zalen op Voorne-Putten. We hoorden vaak van onze leden dat ze daardoor in de wintermaanden het verenigingsgevoel misten. En een ander nadeel was dat we soms heel laat op de avond een zaal konden huren. Met de komst van de blaashal kan ook de jongste jeugd de binnensport beoefenen en houden we alles bij onze eigen vereniging."

Innovatiefonds
En er is nog meer nieuws. Dankzij een subsidie uit het innovatiefonds kan de club het miniveld op het terrein geschikt gaan maken voor rolstoelsport voor kinderen en jongvolwassenen zodat zij ook aan buitensport kunnen gaan doen.

Kersverse ereleden
Heleen heeft dit gehele proces samen met Martin Felling vanaf het begin, zo'n twee jaar geleden, voorbereid en ook gedurende het proces begeleid. "Het was een mooi project, maar het was wel een hele grote klus." Omdat Martin en Heleen zich zo enorm hebben ingezet voor de vereniging zijn zij beiden tijdens de officiële opening van de blaashal verkozen tot erelid.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>